Hospice komt met boek over tienjarig bestaan
Hospice komt met boek over tienjarig bestaan

Hospice komt met boek over tienjarig bestaan

Algemeen

Het hospice Kaaskenshuis in Zierikzee bestaat tien jaar.En ter gelegenheid daarvan verschijnt er in oktober een boek van initiatiefneemster Laura van der Voorde. Het hospice zoekt nog verhalen van nabestaanden.

Jaap Schoof uit Zierikzee begeleidt de totstandkoming van het boek. Daarin veel aandacht voor de totstandkoming van het hospice. Ook vrijwilligers komen aan het woord en er zijn gedichten geselecteerd. ,,We zijn nog bezig met de vormgeving en jopen dat we een partij kunnen vinden, die het project wil ondersteunen. Maar het boek komt er,” vertelt Schoof enthousiast.

Nabestaanden kunnen hun verhalen voor 15 juni mailen naar schoof@zeelandnet.nl of hem even bellen op 641293. Aan de hand van de reacties wordt een selectie gemaakt. Het boek draagt overigens de titel ‘Gedragen door Schouwen-Duiveland’. En dat wordt het, zo vertelt voorzitter Lianne Holty-van der Wekken. ,,We hebben een goede naam en zijn blij met alle steun. Die hebben we hard nodig. Ook in de toekomst.” Zij rekent erop dat die zal blijven.

Zaterdag 1 oktober krijgt burgemeester Gerard Rabelink het eerste exemplaar tijdens een jubileumbijeenkomst in de Nieuwe kerk in Zierikzee. Daar wordt een interessant programma gepresenteerd. Daaraan is en wordt meegewerkt door predikant Michiel de Zeeuw, Mar van der Veer en Jan Oosterloo.

Meer nieuws