Bruse Boys vindt in Giessen haar Waterloo

Het kon in Giessen werkelijk alle kanten op en er hadden veel meer doelpunten kunnen vallen, maar Bruse Boys trok tegen GRC'14 dinsdagavond aan het kortste eind: 3-2 (na de 1-1 op sportpark Volharding.

Het grootste gevolg is dat de ploeg van interim-trainer Leendert Geelhoed (,,Mijn missie is mislukt") na één seizoen terugkeert in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Aan het einde van een redelijk evenwichtige eerste helft benutte Mats Willemse een strafschop en nog voor rust had Dylan Adelaar de 0-2 op zijn schoen. In het eerste kwartier na de pauze kreeg Bruse Boys andermaal mogelijkheden op 0-2 en zelfs 0-3. Omdat Bruse Boys faalde de trekker over te halen, trok GRC'14 langzaam controle van de wedstrijd naar zich toe. Het resulteerde in treffers in de 70e en 72e minuut: 2-1. Lang zag het er naar uit dat het de eindscore zou worden totdat Koen van den Berge twee minuten voor het einde 2-2 maakte. In de laatste minuut van de eerste helft van de verlenging werd het 3-2 uit een buitenspelsituatie. Bruse Boys-verdediger Olaf Willemse zei daarover: ,,We zijn benadeeld".

(Woensdag op deze site een uitgebreider verslag van GRC'14-Bruse Boys met meer reacties van Willemse en Geelhoed)