Bruse Boys kan verder met 1-1 tegen GRC'14

Dankzij een afstandsschot van Koen van den Berge heeft Bruse Boys plaatsing voor finale van de nacompetitie in eigen hand.

Door de treffer van de voetballer uit Burgh-Haamstede werd het zaterdag op sportpark Volharding 1-1 tegen GRC'14 in de eerste wedstrijd van het tweeluik in de tweede ronde van de nacompetitie voor een plaats in de eerste klasse. Mocht interim-trainer Leendert Geelhoed een tactisch plan hebben gehad, dan kon dat na nog geen twee minuten in de prullenbak. Een vrije trap vanaf rechts van buiten het strafschopgebied, naar aanleiding van een handsbal van Nathan Olree, ging langs alles en iedereen heen, incluis Bruse Boys-doelman Mark Giljam die door de vele drukte voor zich weinig zicht op de bal had. Met Olree is en passant de verdediger genoemd die na een vrijwel smetteloos optreden tegen Dauwendaele, naast captain Johan Vroegindeweij in het centrum, mocht blijven staan tegen GRC'14. Ben von Unen, die tegen Dauwendaele als gelegenheidsrechtsback ook goed acteerde, zag Olaf Willemse terugkeren. Naast Vroegindeweij en met Olree als gelegenheidslinksback. Opvallend genoeg dus geen plaats voor Michel Maaskant, die na een schorsing plaats moest nemen op de bank. Voor de goede orde: Geelhoed wisselde niet tegen GRC'14. Na de openingstreffer was de fusievereniging nog zeker twee keer dichtbij een goal. Bruse Boys mocht wel wat vrije trappen en corners nemen, maar haalde daar geen rendement uit. Na rust was het ver op bij GRC'14 en was de thuisploeg de bovenliggende partij. Nog twee keer kwam GRC'14 er gevaarlijk uit maar traden Giljam en Vroegindeweij kordaat op. De doelman van GRC'14 had in de 75e minuut geen passend antwoord op het afstandsschot van Van den Berge, een wapen dat hij dit seizoen tegen Kloetinge en vorig seizoen tegen GPC inzette. De gelijkmaker betekende eveneens dat Bruse Boys, gadeslagen door de oud-trainers Wim Nieuwland en Ronald van Oeveren, uiteraard interim Geelhoed en toekomstig coach Marco Groeneveld, dinsdagavond in Giessen letterlijk en figuurlijk verder kan in de nacompetitie.