ZSC'62 heeft vrede met gelijkspel bij 'Colijn'

ZSC’62 heeft er alle vertrouwen in dat ze de tweede beslissende ronde van de nacompetitie kunnen bereiken.

Dit zei Jos Kristelijn, trainer van de Scharendijkse ploeg, na afloop van het 0-0-gelijkspel tegen Colijnsplaatse Boys. ,,Het wordt een leuke pot dinsdag. De volgende ronde moeten we wel kunnen halen.” Mocht ZSC’62 inderdaad winnen van Colijnsplaatse Boys, wacht een tweestrijd met Veere. ZSC’62 voelde zich zaterdag het meest gelukkig met de uitkomst van het eerste treffen met de Noord-Bevelandse ploeg. ,,Hier kan ik wel mee leven”, sprak Kristelijn namelijk. ,,Colijnsplaatse Boys had veel loopvermogen vanaf het middenveld en daar hadden wij het toch lastig mee. Maar de 0-0 is wel terecht, ook al had Colijnsplaatse Boys wel de wat betere kansen.” Dat had de thuisploeg op een behoorlijk goed – ze zijn er dus nog wel in Zeeland – natuurgrasveld zeker. Uit twee corners ontstond gevaar in het doelgebied van ZSC’62-keeper Ramond Bodbijl en onverwacht oog in oog met dezelfde goalie schoot een speler van ‘Colijn’ veel te slap in. Vlak voor rust kreeg de geel-groenen weer een goede mogelijkheid waarna Jean-Paul van der Weele namens ZSC’62 ruim overkopte. Meteen na de hervatting kreeg Robin Provoost de beste kans van de wedstrijd namens ZSC’62. Zijn schoot verdween ternauwernood naast de verkeerde kant van de paal. Net als in de eerste helft hadden de Scharendijkenaren wat meer balbezit dan de tegenstander. ,,We deden er te weinig mee”, zag ook Kristelijn. ,,We konden de spitsen niet goed bereiken. Het gat tussen de aanval en het middenveld was heel groot.” Dat kwam ook door de tactiek van Colijnsplaatse Boys dat zich had voorgenomen de twee snelle ZSC’62-spitsen Provoost en Nicky van der Velden, die voor de return geschorst is, ‘vast te binden’. Hierin slaagde ze prima. Kristelijn: ,,Groot gelijk hebben ze”. Waar de eerste helft voor Colijnsplaatse Boys was, was de tweede totaal in evenwicht. Met de kans van Provoost schoot ZSC’62 namens Van der Weele nog een keer op goal en deed de thuisploeg eveneens twee pogingen Bodbijl te verontrusten. Derhalve eindigde de wedstrijd zoals het begon.