Politie zoekt brandstichter(s) van voertuigen
Politie zoekt brandstichter(s) van voertuigen

Politie zoekt brandstichter(s) van voertuigen

Algemeen

De politie doet onderzoek naar twee autovernielingen in Zierikzee op 3 en 4 mei jl., waarbij één auto is afgebrand en één auto de ramen zijn ingeslagen.Niet uitgesloten is dat het om dezelfde dader(s) gaat en de onderzoekers zijn op zoek naar getuigen.

Op dinsdag 3 mei, omstreeks 4.10 uur, is een geparkeerde auto in de Venkelstraat afgebrand. Door de dichte bebouwing in de straat, maar ook door het nachtelijke tijdstip van de brand is er een gevaarlijke situatie ontstaan voor de omwonenden en de omringende gebouwen. Het vuur heeft dan ook meerdere woningen beschadigd. Een woning is tijdelijk onbewoonbaar verklaard en van een woning aan de overzijde van de straat zijn de ramen door de hitteontwikkeling kapot gesprongen. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting.

Op woensdag 4 mei, omstreeks 5.30 uur is in de Keetenstraat een auto vernield. Daarbij zijn onder andere meerdere ramen vernield. Ook hier is waarschijnlijk opzet in het spel. Beide incidenten hebben mogelijk verband met elkaar en het vermoeden rijst dat het om dezelfde dader(s) gaat.

Inmiddels zijn er over beide zaken gesprekken geweest met meerdere getuigen. Deze hebben echter nog niet geleid tot de aanhouding van de veroorzaker(s). Daarom zoekt de politie meer informatie. Kunt helpen? Bel dan 0900 8844.

Meer nieuws