Logo wereldregio.nl
Beroerde middag MZC'11, Bruse Boys houdt hoop levend
Beroerde middag MZC'11, Bruse Boys houdt hoop levend

Beroerde middag MZC'11, Bruse Boys houdt hoop levend

Dauwendaele zou nog wel eens scherprechter kunnen worden in de strijd om de titel in de tweede klasse E. De Middelburgers hielden FC Axel op 3-3 waardoor de behoorlijke 4-1-nederlaag van MZC'11 tegen Hellevoetsluis even wat minder hard aan kwam.

Niettemin, verlies in aanloop naar verovering van een aanstaand (?) kampioenschap is geen prettig gegeven. Ok, de ploeg uit Zierikzee kwam binnen vijftien minuten met 1-0 achter en schoot ook twee keer op de paal, maar daarna liet MZC'11 het afweten om inzet en vechtlust. En als deze dingen er niet zijn bij de ploeg van trainer Alexander van Keulen, gaat het meestal mis. In Hellevoetsluis derhalve voor de vierde keer in het seizoen 2015/2016. Er is echter nog niets aan de hand voor MZC'11 want met nog twee speelronden te gaan, bedraagt de voorsprong op FC Axel vier punten. Volgende week speelt MZC'11 bij Dauwendaele dat bij winst de derde periodetitel voor zich opeist en een week later is Klundert, na zaterdag nog strijdend voor rechtstreeks lijfsbehoud, de laatste opponent van dit seizoen op sportpark Den Hogen Blok. Bruse Boys, volgend seizoen mogelijk één van de tegenstanders van MZC'11 in de eerste klasse, pakte een mogelijk heel belangrijk punt tegen Kloetinge. Bruse Boys-aanvoerder Johan Vroegindeweij noemde het een terechte puntendeling en Julius Bliek, de speler uit Burgh-Haamstede in dienst van Kloetinge, beaamde dat. ,,Er was veel strijd en weinig goed voetbal. Aan beide kanten niet veel kansen", sprak Vroegindeweij. Bruse Boys bleek met een man meer niet in staat die voordelige situatie uit te buiten. Doelman Mark Giljam onderscheidde zich maar weer eens met twee knappe, katachtige reddingen. Na zaterdag is de opdracht van Bruse Boys tweemaal winnen en rechtstreeks lijfsbehoud is een feit. Het lijkt simpel, maar het zou o zo mooi en dito knap zijn. Voor Duiveland wordt het bereiken van de nacompetitie een lastige klus na de 1-3-nederlaag tegen Tholense Boys waarbij Simon de Bruijne tijdens de warming up door zijn knie ging. Gevreesd wordt voor een zware blessure die er niet zo lang geleden uit lag vanwege een kwetsuur aan een voorste kruisband. Toch startte Duiveland goed tegen de Thoolse ploeg. Na zijn 1-0 had Leendert Dooge ook de 2-0 op zijn schoen, maar mikte hij net naast. Hierna toonde een niet sterker Tholense Boys zich effectiever dan de bespeler van het Oostersportpark. Duiveland-coach Erwin van der Woerdt: ,,Zij hebben drie kansen gehad en maken er drie, wij maken er één uit vier. Het was dus een onnodige nederlaag". (foto Kees Bin)

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse C: Kloetinge-Bruse Boys 0-0

Tweede klasse E: Hellevoetsluis-MZC’11 4-1 (3-1 Ingmar Quist)

Derde klasse B: Kogelvangers-DFS 5-0 Duiveland-Tholense Boys 1-3 (1-0 Leendert Dooge)

Vierde klasse B: Bergen-SKNWK 1-2 (0-1 Stefan Vermeer, 1-2 Remon de Jonge) Smerdiek-WIK’57 1-1 (1-1 Camiel Kleppe) ZSC’62-Waarde 4-0 (1-0 Nicky van der Velden, 2-0 en 3-0 Don van Vliet, 4-0 Mark Provoost (penalty)

RESERVES ZONDAGVOETBAL Vijfde klasse: Renesse-Zeelandia/Middelburg 4 5-0 Zeelandia/Middelburg 4-DZC'09 4-2 (1-1 Noël Capelle, 2-2 Ramon Koster) Zesde klasse: Ouwerkerk-Luctor'88 4 2-1 (Ramon Durleijn 2)