Logo wereldregio.nl
Vijftien keer onderscheiden op Schouwen-Duiveland
Vijftien keer onderscheiden op Schouwen-Duiveland

Vijftien keer onderscheiden op Schouwen-Duiveland

Vijftien inwoners van Schouwen-Duiveland zijn vandaag, dinsdag, koninklijk onderscheiden door burgemeester Gerard Rabelink. Twee van hen zijn ridder geworden.

Kees Heule uit Bruinisse (Lid ON) Betrokkene zet zich als regionaal bestuurslid van de Zeeuwsche Vereeniging voor Dialectonderzoek in om de Zeeuwse taal en de Zeeuwse volkscultuur te bevorderen en verder te ontwikkelen. Daarnaast is hij penningmeester voor Stichting De Zeeuwse Taele, Rode Kruis Bruinisse en voor de fractie Leefbaar Schouwen-Duiveland. Sinds 1997 is decorandus bij verkiezingen lid van het stembureau

Wim Ouwens en Leny Ouwens-Moret uit Oosterland (beiden Lid ON) De heer C.W. Ouwens zet zich intensief in voor de Hervormde kerk in Oosterland. Verder is hij vrijwilliger bij ensemble Waisisi. Daarnaast is hij mantelzorger voor zijn schoonmoeder en voor zijn oud-werkgever. Mevrouw L. Ouwens-Moret zet zich intensief in voor de Hervormde kerk in Oosterland en voor zangvereniging VZOS. Verder is zij vrijwilliger bij ensemble Waisisi en kostuummaker voor Stichting Historische Spelen en voor het Stadhuismuseum. Daarnaast is zij, evenals haar echtgenoot, mantelzorger voor haar moeder en voor haar oud-werkgever.

Jan van Dijke uit Nieuwerkerk (Lid ON) Betrokkene zet zich sinds 1984 intensief in voor de protestantse gemeente in Nieuwerkerk. Daarnaast is decorandus sinds 1995 lid en vrijwilliger van gospelkoor "Together" in Nieuwerkerk en sinds 2010 secretaris van de cliëntenraad van zorginstelling "In ’t Opper”.

Henk van Harten en Truus van Harten Kapteijn uit Zierikzee (beiden Lid ON) De heer en mevrouw van Harten zet zich intensief in voor diverse instellingen in Polen. Verder zijn zij vrijwilliger binnen de ouderenzorg en de kerk.

Lisia Schiettekatte-Van Putten uit Zierikzee (Lid ON) Betrokkene maakt zich sinds 1990 binnen diverse functies verdienstelijk voor de samenleving. Zo was zij vrijwilligster bij de Stichting Historische Spelen en is zij betrokken bij de NIeuwe Kerk en de Thomaskerk in Zierikzee. Tevens is zij penningmeester van de Lucaskamers.

Ria Priemis-Van der Welle Sinds 1965 doet mevrouw vrijwilligerswerk voor muziekvereniging “Kunst en Eer” in Zierikzee, collecteert ze voor goede doelen en helpt ze dorpelingen en asielzoekers met allerlei klussen. Ook is ze vrijwillig zorgverlener en zet ze zich in bij activiteiten in de Thomaskerk.

Kees Verwijs uit Zierikzee (Lid ON) 25 jaar lang was de heer Verwijs voorzitter van de Zierikzeese avondvierdaagse. Hij was medeoprichter van Brogum in Zierikzee en actief in Rust Roest als gymleraar, muzikant en voorzitter. Momenteel beheert hij in Renesse het CJV kamp en vakantiehuis Thuredriht

Huib Uil uit Zierikzee (Ridder ON) De heer H. Uil zet zich al geruime tijd in binnen diverse functies op meerdere terreinen met een uitstraling die varieert van plaatselijk tot landelijk. Hij is actief bestuurder op diverse kerkelijke terreinen. Daarnaast is hij voorzitter van de Stichting Moermond in Renesse en lid van het hoofdbestuur van de SGP. Tevens zet Huib Uil zich in voor het behoud van de identiteit van reformatorisch onderwijs en draagt hij vanuit zijn functie als archivaris bij aan kennis over de historie van Schouwen-Duiveland.

Leen Berrevoets uit Noordwelle (lid ON) Als vrijwilliger bij de Strao in Noordwelle en het trekpaarden spektakel draagt decorandus bij aan het op de kaart zetten van Noordwelle. Vanaf 1983 is de heer Berrevoets vrijwillig klusjesman in het dorpshuis van Noordwelle.

Cobie de Jonge-de Graaf uit Ellemeet (lid ON) Sinds vele jaren zet mevrouw De Jonge zich in voor de samenleving. Met name als mantelzorger heeft zij zich langdurig intensief ingezet. Verder organiseert zij in haar regio al 45 jaar lang de collecte voor het KWF en draagt ze bij aan de leefbaarheid in het dorp door zich in te zetten voor het dorpshuis en de dorpsraad. Daarnaast heeft ze in haar woonplaats de soos opgericht en is ze actief voor het Rode Kruis.

Rini de Glopper uit Ellemeet (Lid ON) De heer De Glopper zet zich in het bijzonder in voor de leefbaarheid van zijn woonplaats Ellemeet. Zo is hij al jarenlang voorzitter van het Straocomité in Ellemeet en is hij actief voor de kerk. Ook is hij penningmeester van de dorpsraad Ellemeet en secretaris van de Stichting Heerlijckheid van Ellemeet.

Joppa van den Houten uit Scharendijke (lid ON) Betrokkene zet zich intensief in voor de kerk in Scharendijke en in Burgh-Haamstede. Ook geeft zij hulp aan buurtgenoten. Zij kookt in verzorgingshuis Borrendamme en is medewerker bij Radio Schouwen-Duiveland. Tevens was ze bestuurslid van de ANBO.

Peter de Koeijer uit Brouwershaven (Ridder ON) Betrokkene heeft zich zeer intensief ingezet voor de Nederlandse, en in het bijzonder de Zeeuwse, land- en tuinbouw. Van 1999 tot en met 2002 was hij voorzitter van ZLTO en NCB Kring Zeeland en heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de professionalisering van de vereniging. Sinds 2003 maakt de heer De Koeijer zich verdienstelijk als vice voorzitter van ZLTO en NCB, voor LTO Nederland en heeft hij tal van functies in commissies in Zeeland.