Tweede zege tennissers LTC Zierikzee, winst 'Schouws' MLTC

LTC Zierikzee heeft in de hoofdklasse van het Zeeuwse zaterdagtennis de tweede overwinning geboekt. Bij het Zeeuws-Vlaamse Animo 2 werd het 2-4.

Er had zelfs iets meer ingezeten omdat Pieter Boot ondanks een flinke achterstand van 6-2 4-1 zich toch naar een kansrijke positie speelde. Echter een 3-5-voorsprong in de derde en beslissende set kon Boot niet consolideren waarna hij alsnog de set en wedstrijd verloor: 7-5. Ronald van Slooten en Jacco de Looff wonnen hun enkelspelen wel. De twee dubbels (Van Slooten/Boot en Ike Joziasse/Koen de Bruijn) werden een prooi voor de Zierikzeeënaars. Door de tweede zege staat het team nu derde in de hoofdklasse. In de eerste klasse landelijk gemengd trok het team van Romy Kerkhove weer aan het kortste einde: 7-1 voor Bilthoven. De Bruse tennisster verloor haar single met 6-2 3-6 6-2 en het gemengd dubbel met 7-5 0-6 10-6. Twee trapjes lager herstelde het Schouws getinte MLTC zich van de nederlaag van vorige week door zondag thuis met 6-2 te winnen. De Zierikzeese Finn Joziasse was goed voor twee punten (enkel 6-3 6-3 en dubbelspel met plaatsgenoot Puk Nouwen 6-3 0-6 6-0), Nouwen ging ten onder in haar enkelspel met 2-6 4-6. Jasper Smit, tennisleraar bij LTC Zierikzee, verloor zijn single maar zegevierde in het dubbelspel en de mix.