Bruse Boys ziet hoe Nieuw-Lekkerland wel efficiënt is (update)

Nog altijd is Bruse Boys in de race voor rechtstreeks lijfsbehoud in de eerste klasse C. Ondanks een nederlaag tegen Nieuw-Lekkerland maar dankzij het verlies van Zuidland.

Om maar meteen even de stand van zaken door te nemen: Bruse Boys staat elfde met 26 punten en Zuidland op de zo gekoesterde tiende plaats met 29 punten. Mochten beide ploegen na 26 duels in puntentotaal gelijk eindigen, volgt er geen beslissingswedstrijd om direct lijfsbehoud. Het doelsaldo geeft namelijk de doorslag en dit is niet gunstig voor Bruse Boys. De twee treffen elkaar op de laatste en 26e speeldag. Bruse Boys was er mogelijk niet zoveel mee opgeschoten – ook dat moet blijken na 26 ronden – maar een gelijkspel had de thuisploeg zaterdag op sportpark Volharding wel verdiend. Er was maar een team dat ten strijde trok - al gebeurde dat bij tijd en wijlen slordig en wat nerveus - en dat was Bruse Boys. ,,Eén van hun middenvelders zei net tegen me”, zo vertelde aanvoerder Johan Vroegindeweij, ,,dat ze over geluk niet te klagen hadden. Jullie (Bruse Boys bedoelde hij, red.) zijn gewoon beter. Alleen kopen we daar niets voor. Nieuw-Lekkerland ging hangen en op de counter spelen. Dat is ook een beetje hun spelletje, het onze niet. Zij hebben het achteraf goed uitgespeeld. Alleen hebben wij de kansen niet afgemaakt die we echt wel hebben gehad.” Tsja, Nieuw-Lekkerland was dodelijk efficiënt. Na een aardige kopkans van Ben von Unen in de zesde minuut was het minuut later achter Mark Giljam wel raak. Daarna heeft de Bruse Boys-doelman de aanvallers van Nieuw-Lekkerland nog tweemaal gezien. Na een halfuurtje ging een schot naast en in de 88e minuut counterde de tegenstander naar 0-2. Wat deed Bruse Boys dan? Genoeg en bijna meer kansen creëren dan in de vorige thuiswedstrijden bij elkaar. Tel maar mee. - 10e minuut: Von Unen schiet te slap in. - 31e minuut: Tom Blomaard komt een teenlengte tekort. - 56e minuut: Vroegindeweij schiet net naast. - 57e minuut: kopbal Michel Maaskant die doelman knap met zijn voet redt. - 66e minuut: schot Von Unen één à twee meter over. - 77e minuut: kopbal Maaskant over. - 80e minuut: Tommy Pronk schiet een corner er bijna rechtstreeks in. - 84e minuut: Blomaard tikt een vrije trap van Mats Willemse net naast. En dan zijn andere corners nog niet meer gerekend. Vroegindeweij: ,,We speelde heel opportunistisch voetbal en uit corners kregen we zoveel klutsballen. Dan denk je dat die wel een keer valt. Dan valt-ie ook een paar keer echt voor het inschieten maar zat er weer per ongeluk een been of een hoofd voor. Of we koppen ‘m naast.” De wanhoop is Vroegindewij nog niet nabij. Immers, het kan enerzijds nog altijd. Anderzijds wordt het, naarmate het einde nadert, steeds lastiger.