Logo wereldregio.nl
MZC'11 en SKNWK kunnen volgende week kampioen worden (update)
MZC'11 en SKNWK kunnen volgende week kampioen worden (update)

MZC'11 en SKNWK kunnen volgende week kampioen worden (update)

Het Schouwse voetbal kan volgende week mogelijk twee kampioenen verwelkomen. MZC'11 profiteerde maximaal van het verlies van FC Axel en SKNWK doet al weken hetzelfde: winnen.

Zonder Ramon Janson maar met Sven Heijboer, die na zeven maanden zijn rentree maakte, trof MZC'11 zaterdag het al bijna gedegradeerde VVC'68 en dit pakte goed uit. Het werd nog een betere middag voor de Zierikzeese ploeg omdat een gehavend FC Axel in en tegen Klundert met 4-1 onderuit ging. Met nog drie duels te gaan is het gat tussen de Schouwse en Zeeuws-Vlaamse formatie in de tweede klasse E vijf punten. Wanneer MZC'11 volgende week bij Hellevoetsluis wint en FC Axel niet wint bij FC Dauwendaele, is het de titel een feit. SKNWK is zaterdag 30 april niet afhankelijk van anderen. Een zege op FC Bergen volstaat voor de ploeg van trainer Walter de Jonge. Op de 24e speeldag ging het overigens niet vanzelf voor SKNWK. Dosko bleek een lastige ploeg, maar SKNWK toonde na een 2-1-ruststand veerkracht en won met 2-4. Trainer Walter de Jonge: ,,We zijn goed teruggekomen. Volgende week hebben we een feest in Bergen". Tijdens de derby in de derde klasse B maakte Duiveland op sportpark Van Zuijen het verschil in de tweede helft tegen het vorige week gedegradeerde DFS. Na de 1-6-zege mag de ploeg van vertrekkende trainer Erwin van der Woerdt nog hopen op een plekje in de nacompetitie. ,,Dat zou mogelijk zijn op basis van de ranglijst, maar alles zit erg dicht bij elkaar." ZSC'62 maakt zich in de vierde klasse B op voor de nacompetitie en deed dat zaterdag met 1-5-overwinning bij Vrederust. Het verbaast niemand dat Nicky van der Velden en Robin Provoost het net vonden. Voor laatstgenoemde waren het zijn 149e, 150e en 151e treffer in dienst van het eerste elftal van ZSC'62. In dit seizoen staat hij op 37. In dezelfde klasse speelde WIK'57 zich opvallend makkelijk langs Hansweertse Boys. ,,Het was goed vandaag", aldus WIK'57-trainer Jos Wesdorp. (foto SKNWK)

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse C: Bruse Boys-Nieuw-Lekkerland 0-2

Tweede klasse E: MZC'11-VVC'68 3-0 (1-0 Matthijs Hage, 2-0 Ingmar Quist, 3-0 Wesley Goud)

Derde klasse B: DFS-Duiveland 1-6 (0-1 Luuk van Duijn, 0-2 Leendert Dooge, 1-2 Lennart Padmos, 1-3 Robbert de Bruine, 1-4 Ronald Zwager, 1-5 Mehari Marcos, 1-6 Ronald Zwager)

Vierde klasse B: Dosko-SKNWK 2-4 (0-1 Robbert Uijl, 2-2 Robbert Padmos, 2-3 Ali Zaman, 2-4 Remco van den Berge) Vrederust-ZSC'62 1-5 (1-1 Robin Provoost, 1-2 en 1-3 Nicky van de Velden, 1-4 en 1-5 Robin Provoost) WIK'57-Hansweertse Boys 4-0 (1-0 Camiel Kleppe, 2-0 Frank den Boer, 3-0 Ferrie Berrevoets, 4-0 Jeffrey Herfst)

RESERVES ZONDAGVOETBAL Vijfde klasse: Vivoo-Renesse 0-3 (Fabian Oostvogels, Leonard Floresteijn, Erwin Wandel) Bijzonderheid: Renesse kampioen. Zesde klasse: Ouwerkerk-Hansweertse Boys 9-5 (Dieuwe Douma 2, Tim van de Jeugd 2, Leen van de Meijden 2, Erik Langedoen, Sylvain Caverlé, Ramon Durleijn)