Koplopers MZC'11 en SKNWK maken geen fout (update)
Koplopers MZC'11 en SKNWK maken geen fout (update)

Koplopers MZC'11 en SKNWK maken geen fout (update)

Algemeen

MZC’11 en SKNWK liggen na zaterdag 2 april nog altijd op kampioenskoers.

In het geval van de Nieuwerkerkers ging het een stuk lastiger dan bij de Zierikzeeënaars. Het ‘lastige’ bij SKNWK zat ‘m vooral in het feit dat de ploeg van trainer Walter de Jonge de meeste minieme zege (Maarten Padmos matchwinner) boekte. De winst was echter niet minder terecht. Het was zelfs zeer terecht, want Halsteren, de ploeg waartegen SKNWK speelde en waarvan de laatste drie keer niet meer gewonnen werd, heeft geen kans gehad. Het enige ‘verwijt’ dat de aanstaande kampioen van de vierde klasse B zich kon maken, was verzuimen het duel in het slot te gooien. Omdat de enig overgebleven concurrenten, ZSC’62 (2-1 tegen Smerdiek) en Rillandia (0-6 bij WIK’57) ook wonnen, blijven deze twee ploegen op vier punten van koploper SKNWK. Zes punten is de voorsprong van MZC’11 op runner up FC Axel, de tegenstander van volgende week en de ploeg die zaterdag vanwege droeve omstandigheden bij opponent Zaamlag niet in actie kwam. Waar een enkeling nog bevreesd was voor Nieuwdorp, de ploeg die de laatste zes wedstrijden had gewonnen, beleefde de Zierikzeese ploeg een goede generale voor het kampioensduel (?) met FC Axel, dat de wedstrijd tegen Zaamslag zaterdag 16 april inhaalt. Bleef de schade voor Nieuwdorp in de eerste nog beperkt, na rust speelde MZC’11 dominant en makkelijk. Ramon Janson maakte twee van de vijf treffers en staat nu op 26 goals. De twee Schouwse derdeklassers Duiveland en DFS speelden gelijk. Voor Duiveland was het tegen WFB het eerste doelpuntloze gelijkspel in het seizoen 2015/2016 en DFS pakte tegen The Gunners voor het eerst een punt sinds 28 november 2015. Wanneer DFS volgend week niet wint en The Gunners wel, is degradatie een feit.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse C: Bruse Boys-Pelikaan 1-1 (1-0 Dylan Adelaar)

Tweede klasse E: MZC’11-Nieuwdorp 5-0 (1-0 Ramon Janson, 2-0 Ingmar Quist, 3-0 Yorick de Vries, 4-0 en 5-0 Ricky Bevelander)

Derde klasse B: WFB-Duiveland 0-0 DFS-The Gunners 2-2 (1-2 Gijs van Duijvenbode, 2-2 Jeroen Grefkens)

Vierde klasse B: Halsteren-SKNWK 0-1 (0-1 Maarten Padmos) ZSC’62-Smerdiek 2-1 (1-0 Nicky van der Velden, 2-0 Jos Erades(foto) WIK’57-Rillandia 0-6

ZONDAGVOETBAL RESERVES Vijfde klasse: DZC'09-sportclub Zierikzee 1-1 (0-1 Thomas Vos, 1-1 Noël Capelle) RCS 4-Renesse 2-2 (Leonard Floresteijn 2) Zesde klasse: Jong Ambon 2-Ouwerkerk -2 (Ramon Durleijn 2)

Meer nieuws