Ziekenhuis schrapt per direct diverse functies
Ziekenhuis schrapt per direct diverse functies

Ziekenhuis schrapt per direct diverse functies

Algemeen

Geen hartfilmpjes meer (ook geen 24 uurkastjes), geen ondersteunende bloeddrukmetingen en alleen op dinsdag nog de mogelijkheid om gips te zetten.En steeds minder spreekuren van de specialisten. Het wordt na vandaag een stuk rustiger in het ziekenhuis in Zierikzee.

Wethouder Cees van den Bos sprak vorige week in WereldRegio zijn zorg al uit. Een afspraak over de situatie staat op voor half april, maar die wil hij nu vervroegen. Vooral het feit dat patiënten en personeel van niets weten baart hem zorgen.

Verontruste patiënten bellen tevergeefs met het ziekenhuis. Als ze daar vastlopen neemt de onrust toe. ,,Mijn man krijgt te horen dat hij nu naar Goes moet voor een hartfilmpje. Ik ben erg boos,” laat een vrouw aan deze krant weten. Ze wil niet met haar naam in de krant.

Het gaat om de afdeling poliklinische verrichtingen. Juist de plek waar veel inwoners van Schouwen-Duiveland even terecht kunnen voor kleine verrichtingen. Als ondersteuning van de specialisten. Maar die zouden ook minder trek hebben in spreekuur in Zierikzee. De patiënten moeten dus naar Goes. Het ziekenhuis zelf hult zich in stilzwijgen. Nog geen twee weken geleden liet een voorlichter ‘van niets’ te weten.

Meer nieuws