Goede winnaar ronde van Bru

De wielerronde van Bruinisse heeft een winnaar van naam en faam gekregen.

Het is Michael Vingerling, in zijn tienerjaren meervoudig Nederlands kampioen op verschillende disciplines en in 2014 tweede in de internationale klassieker Arnhem-Veenendaal. De 25-jarige coureur reed in Bruinisse twee ronden voor het einde weg uit het peloton en deze jump was een paar minuten later voldoende voor de eindzege. Met het twee ronden voor het einde wegspringen kopieerde Vingerling zijn prestatie van afgelopen zondag in Woensdrecht. In de West-Brabantse plaats sprong hij eveneens twee ronden voor het einde weg om vervolgens solo over de meet te komen. Het zag er zaterdag in Bruinisse, waar liefst honderdvijftien renners, waaronder een aantal aansprekende namen, lang naar uit dat een groot peloton voor een massasprint zou opteren. Gaandeweg de koers waren er wel wat ontsnappingspogingen, maar lukte het niemand weg te blijven uit de greep van het peloton. Met nog vier ronden te gaan was Paul Moerland, in 2015 winnaar van het amateurcriterium in Burgh-Haamstede, de zoveelste die een jump waagde. Bij de volgende passage door de Bruse Dorpsstraat lag de wielrenner uit Fijnaart nog steeds alleen aan de leiding. Zou Moerland dan wel het peloton achter zich kunnen houden? Met nog bijna tachtig man in koers was dat vechten tegen de bierkaai. Met het achterhalen van Moerland greep de in vorm zijnde Vingerling (foto) zijn kans. De twintiger uit Hellevoetsluis maakte, zo bleek een paar minuten later, een beslissende jump waarmee hij alleen over de eindstreep kwam. Achter Vingerling eindigde het voltallige peloton waarin de Bruse broers Michiel en Jelle Jumelet op respectievelijk de 43e en 65e stek eindigden. ,,In de koers zelf heb ik genoten", sprak de best geklasseerde renner van Schouwen-Duiveland. ,,Zelf had ik goede benen want ik was goed uit de winter gekomen. Afgelopen koersen kon ik ook al goed meedoen en dat was in Bruinisse ook het geval. Ik kon van voren meekoersen en mezelf eens tonen."