MZC'11 met hangen en wurgen naar punt

Wie van de toptwee uit de tweede klasse E, MZC’11 of FC Axel, kan het meest tevreden terugkijken op de negentiende speeldag? De feiten en verhalen op een rij. Oordeel of concludeer zelf.

De twee fusieclubs, op eenzame hoogte wat hun voorsprong op de rest betreft, speelden beiden met 2-2 gelijk. FC Axel deed dat (knap) na een 2-0-achterstand bij De Meeuwen, de ploeg die vorige week tegen MZC’11 eveneens met 0-2 voorkwam maar er vervolgens in de tweede helft nog vijf om de oren kreeg. MZC’11 verspeelde zaterdag op sportpark Den Hogen Blok tweemaal een voorsprong: 1-0 en 2-1 en moest na de 2-2 een goede twintig minuten zonder Matthijs Hage (tweemaal geel) verder. Leg deze twee wedstrijden naast de ontmoetingen van voor de winterstop: toen won FC Axel met 3-0 van De Meeuwen en speelde MZC’11 met 0-0 gelijk in Goes. Dit is nog steeds de enige wedstrijd waarin de Zierikzeese ploeg onder leiding van Alexander van Keulen dit seizoen niet scoorde. En in de return lukte het twee keer. Is het tweede gelijkspel tegen SSV’665, het eerste puntenverlies van MZC’11 op eigen veld in het seizoen 2015/2016, dan een verloren punt? Concludeer zelf. Dat deed MZC’11-aanvoerder Freek Torensma ook. ,,Uiteindelijk zijn we blij met een punt. We hebben veel achter elkaaar gewonnen”, doelde hij op zeven opeenvolgende zeges, ,,en de laatste twee weken zijn we aardig weggekomen. Dit zit er een keer aan te komen.” Zijn voormalige trainer en de huidige SSV’65-coach, Marco Groeneveld, was vooraf blij geweest met een punt. ,,Nu overheerst, zeker na de tweede helft, dat er wel wat meer in had gezeten. We kunnen ook met 3-1 achter staan bij rust, maar in de tweede helft zijn wij de baas.” Om ook deze twee uitspraken weer in perspectief te zitten, nog een keer terug naar de 0-0 in Goes. Toen zei Torensma dat er wel wat meer in had gezeten en toen kneep Groeneveld in zijn handjes met het punt. Wat dat betreft zijn MZC’11 en SSV’65 na hun onderlinge ontmoeting qua treffers en uitspraken volledig in evenwicht. Niettemin had SSV’65 MZC’11 flink veel pijn kunnen doen in de strijd om het kampioenschap met FC Axel. In de eerste helft leek er allemaal niet zo gek veel aan de hand voor MZC’11. Na de 1-0 van Torensma kwam SSV’65 snel erna op gelijke hoogte dankzij een verkeerde inschatting van verdediger Mike de Voogd, maar werd het ook snel daarna 2-1 door Ingmar Quist via een snelle uitbraak. Tussen de 1-1 en 2-1 behoedde MZC’11-doelman Jurgen Schoenmakers zijn ploeg voor de 1-2. Na de 2-1 werd MZC’11 wat slordiger en kwam SSV’65 wat beter in haar spel. Dit leidde tot weer een goede kans voor de Goesenaren maar wederom dito redding van Schoenmakers en de slordigheid was er debet aan dat de thuisploeg vergat de 3-1 te maken. ,,Net voor rust hadden we misschien de 3-1 moeten maken”, beaamde Torensma. ,,Dat was wel lekker geweest.” In de tweede helft liep het bepaald niet lekker bij MZC’11. Het ging met hangen en wurgen, bevestigde Torensma. ,,SSV’65 speelde goed positiespel. We kwamen er niet echt uit, ook niet met elf man. Ze staan derde. Het is geen verkeerde tegenstander.” Groeneveld: ,,Na rust hebben we er voor gekozen de bal sneller diep te leggen zodat zij achteruit moesten. Dat is gelukt. We wilden er een harde wedstrijd van maken, maar dat was niet nodig”. De tactiek resulteerde al snel in 2-2 – vlak voor de gelijkmaker leek Ramon Janson op weg naar de derde maar hij speelde de bal te ver voor zich uit - en daarna volgden nog eens twee kansen voor SSV’65. Na de rode kaart (Groeneveld: ,,Een beetje ongelukkig”) van Hage was het helemaal alle hens aan dek voor MZC’11. De ploeg kreeg veel corners te verwerken maar eigenlijk deed SSV’65 daar te weinig mee. Een laatste grote kans van SSV’65 werd op de doellijn door Ingmar Quist gekeerd. ,,Als er iemand recht op de zege had, waren wij het”, sprak Groeneveld. ,,Sec waren de beste kansen voor ons.” De beste kans op de titel is, ook na de twee gelijke spelen in Zierikzee en Zoutelande, voor MZC’11.