Studenten ontwikkelen een verbranddoos
Studenten ontwikkelen een verbranddoos

Studenten ontwikkelen een verbranddoos

Algemeen

Geen alledaagse verbanddoos maar een verbranddoos voor brandwonden na hitte als vuur en heet water. Studenten van de Hogeschool Zeeland hebben de koffer ontwikkeld en gaan er nu de boer mee op.

Bart Versluijs uit Goes en Sabina Schiettekatte uit Renesse zijn twee van de bedenkers. Ze startten samen met hun medestudenten een bedrijfje. Al snel werd ze duidelijk dat er nog geen handzame verbranddoos bestond. En uitgerekend voor de horeca zien ze het als een noodzakelijk iets. Dus werden producten als zalf, compressen met gel en andere attributen met een duurzaam karakter gezocht en in een handzame kist gestopt.

Door het uitzetten van 150 aandelen verzamelden ze een startkapitaal van €3000 en konden ze de eerste kisten samenstellen. En die willen ze nu gaan verkopen. Vooral aan de horeca. Vandaar een website www.verbranddoos.nu. ,,En wie voor 20 maart bestelt krijgt een korting van 10 procent. Moeten ze wel de code VOORJAAR2016 invullen,” vertelt Sabina. Ze is voornemens om nadat het project op school is afgerond er zeker mee door te gaan.”

Meer nieuws