Misstappen achtervolgers MZC'11 en SKNWK (update)
Misstappen achtervolgers MZC'11 en SKNWK (update)

Misstappen achtervolgers MZC'11 en SKNWK (update)

Algemeen

MZC'11 en SKNWK hebben hun koppositie in respectievelijk de tweede klasse E en de vierde klasse B verstevigd. In beide gevallen gebeurde dat tegen een laagvlieger.

De Nieuwerkerkse formatie deed het zaterdag in en tegen Stavenisse met verve door met 0-5 te winnen en gaf daarmee de 4-0-zege op medetitelkandidaat ZSC'62, dat zelf niet actie kwam, een passend vervolg. Dat SKNWK de eerste plek steviger in handen kreeg, had ook te maken met het niet verwachte verlies van Rillandia tegen Halsteren. Rillandia heeft nu acht speelronden voor het einde zes punten achterstand op SKNWK. Het gat van FC Axel met koploper MZC'11 bedraagt na zaterdag drie punten omdat de Axelnaren net als vorige week gelijkspeelden. MZC'11 won nipt bij Zwaluwe (1-2). MZC'11-trainer Alexander van Keulen: ,,Het was een slechte wedstrijd onder erbarmelijke omstandigheden. Lelijke goals, maar wel winnen". De Zierikzeese ploeg, dat met deze de tweede periode voor zich opeiste, was met Nieuwdorp op deze speeldag als enige aan de winnende hand. De andere vijf duels eindigden in een gelijkspel. Voor DFS (foto) viel er tegen Tholense Boys, runner up in de derde klasse B, weinig eer te behalen: 0-4. Duiveland, één van de achtervolgers van de Tholenaren, zegevierde met 2-0 over Stellendam dat samen met DFS de onderste twee plaatsen bekleedt. Duiveland-coach Erwin van der Woerdt was kort maar krachtig in zijn 'analyse': ,,Hard werken, mouwen opstropen en niks weggegeven". Bruse Boys-oefenmeester Wim Nieuwland hoefde ook niet veel worden vuil te maken aan de ingecalculeerde nederlaag tegen koploper Smitshoek. ,,Snel vergeten en focus op Oude Maas", blikte de coach vooruit naar volgende week. En ingecalculeerd omdat Bruse Boys met een zeer gehavende selectie richting Barendrecht afreisde en Yarick Dorst na tien minuten van het veld moest vanwege een hands op de doellijn. Minpuntje was het uitvallen van Tom Blomaard met alweer een knieblessure.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse C: Smitshoek-Bruse Boys 5-0

Tweede klasse E: Zwaluwe-MZC’11 1-2 (0-1 e.d., 1-2 Corne Schilperoort)

Derde klasse B: DFS-Tholense Boys 0-4 Duiveland-Stellendam 2-0 (1-0 Ronald Zwager, 2-0 Marcel Zwager)

Vierde klasse B: Stavenisse-SKNWK 0-4 (0-1 Emiel Kuijten, 0-2 en 0-3 Robbert Padmos, 0-4 Julian van Nieuwenhuize, 0-5 Remco van den Berge) ZSC’62-Dosko (uitg. vanwege sterfgeval) Vosmeer-WIK’57 3-1 (Elmar Verhage)

ZONDAGVOETBAL RESERVES Vijfde klasse: Renesse-Dosko 4-2 (Leonard Floresteijn 2, Ferry Ebbers, Micha van den Hoek) Zeelandia/Middelburg 3-DZC'09 7-2 (3-1 Raymond Sonneveld, 3-2 Richard Verhoef) Zeeland Sport 4-Ouwerkerk 1-4 (Silvain Caverle 2, Julien Totté, Ramon Durleijn)

Meer nieuws