Instaptarief Biz Zierikzee is zestig euro

Algemeen

Inmiddels hebben zich zo’n honderd Zierikzeese ondernemers aangemeld voor de ondernemersavond, waar zij met elkaar gaan bepalen of er een verplichte ondernemersbijdrage (BIZ) ingevoerd gaat worden.Het besluit valt weliswaar later dit jaar, maar de verwachting is dat de toon wel gezet gaat worden.

Enkele jaren geleden is ook een poging ondernomen om deze bijdrage voor een ‘bedrijven investeringszone’ in het leven te roepen. Maar die sneuvelde op de weerstand onder met name kleine ondernemers, die een verplichte jaarlijkse bijdrage niet zagen zitten. Lucie Krans van de OVO (Ondernemers voor Ondernemers) denkt dat het nu anders ligt. ,,We worden door de ondernemers zelf gevraagd om het nog eens te proberen. En nu hebben zich toch al zo’n honderd van de ruim 250 ondernemers aangemeld. Er is dus veel belangstelling”.

Janine Hillebrand, eveneens bestuurslid van de OVO, vult aan dat er achter de schermen aan een verdeelsleutel voor de ondernemers is gewerkt. ,,In totaal kan zo’n BIZ de stad €45.000 tot €50.000 opleveren. En als dat lukt dan legt de gemeente er ieder jaar nog eens €25.000 bij. Daar kunnen we leuke dingen voor aan doen.” Een BIZ geldt vijf jaar, waarna ondernemers opnieuw moeten stemmen.

Maar de twee erkennen, dat de weerstand vorige keer van kleine ondernemers kwam. Nu is er een andere systematiek ontwikkeld. De allerkleinste ondernemer krijgt een acceptgiro van zestig euro, waarmee de twee denken dat het niet op financiën kan sneuvelen. Hillebrand: ,,We vinden het zó belangrijk dat ook de kleine ondernemers er zich in kunnen vinden en hun stem woensdag al laten horen.”

Dat kan woensdag 3 februari als de eerste bijeenkomst wordt gehouden bij Zeelandia in Zierikzee. Ondernemers die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dat alsnog doen via info@ovozierikzee.nl. Ook in andere winkelgebieden op Schouwen-Duiveland wordt met spanning uitgekeken naar de ontwikkelingen in Zierikzee.

Meer nieuws