Goud geeft 'pijnstiller' verdriet Bevelander en Holm

De rode kaart van Lars Holm en de misser van Rick Bevelander hebben MZC’11 geen punten gekost in het eerste duel na de winterstop. Het tweetal kreeg weer een lach op het gezicht dankzij de treffer van een ‘goudhaantje’.

De twee, Holm en Bevelander dus, hadden in de uiteindelijk met 3-1 gewonnen wedstrijd van Zaamslag een beter lot verdiend. Holm omdat hij na maandenlang blessureleed – de Zierikzeeënaar raakt enkele weken na het begin van het huidige seizoen gekwetst aan zijn enkel - eindelijk weer eens in de basis kon staan. En Bevelander omdat hij gewoonweg een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde en steeds beter zijn draai in het elftal van coach Alexander van Keulen gaat vinden. Holm pakte een gele kaart voor rust en tien minuten bezig in de tweede helft ‘scoorde’ hij nummer twee voor een overtreding waarvoor gefloten moest worden, maar een prent amper waard was. De leidsman op sportpark Den Hogen Blok had zaterdag voor zwaardere vergrijpen (bodycheck op Ramon Janson bijvoorbeeld) een gele kaart kunnen laten zien. Het voelde een beetje als meten met twee maten. Gek genoeg werd MZC’11 niet eens de mindere van Zaamslag toen ze een speler minder had. Oké, het was even zoeken waar iedereen met tien man het best tot zijn recht kwam. Echter nadat Van Keulen met inbrengen van Melchior Coolbergen de verdediging weer had staan, bleef MZC’11 in defensief opzicht keurig overeind. Als er dan wat aan te merken viel, was het voorin. Al was daar in het begin weinig van te merken want de eerste de beste aanval op het Zeeuws-Vlaamse doel was meteen raak. Bevelander tekende ervoor. ,,De tegenstander miste en de bal kwam voor mijn voeten. Ik nam ‘m mee, liet de bal een keer op mijn knie vallen, nam ‘m op mijn slof en de bal vloog er binnenkant paal in.” Een betere start na drie minuten kon de runner up in de tweede klasse E – koploper FC Axel won in de veertiende speelronde van Nieuwdorp (3-1) – zich niet wensen. Daarom viel het nogal tegen dat het acht minuten later gelijk was. Uit een corner kon Van Passel vanaf rand strafschopgebied vrijuit uithalen. De gelijkmaker ging er via de onderkant lat wel heerlijk in. Heel even sloop er onrust in de gelederen van MZC’11, maar al snel hadden de spelers het geduld en de rust om de wedstrijd weer naar hun hand te zetten. ,,We speelden vooral goed op het middenveld”, vond Bevelander. ,,Matthijs (Hage) en Corné (Schilperoort) verdeelden het spel goed.” Laatstgenoemde testte de Zaamslag-doelman een keer met een vrije trap en ook Dennis Dekker nam hem een keer onder vuur. Nog zonder succes. Toen Janson oog in oog met de goalie verscheen, was het zuiver in de korte hoek geschoten wel raak: 2-1. Zaamslag stelde er na de gelukkige (?) gelijkmaker niets tegenover. In de tweede helft kwam er welgeteld een schot op goal bij. MZC’11 had daarentegen de pech dat de lat nogal eens geraakt werd. Hage en Ingmar Quist zagen hun inzet zo geen doel treffen, maar Bevelander had nog het grootste onfortuin. Nadat de zojuist genoemde bal van Quist via de lat terug in het veld kwam, hoefde Bevelander voor een leeg doel slechts in te koppen. ,,Dat was een kans, die moest er eigenlijk in. Ik dacht ‘m tegendraads in te koppen maar schatte de bal te hoog in.” Ook al was dat, met nog een halfuur te spelen en met een man minder, de beslissing geweest. Na de misser bleef Zaamslag hopen op een punt, maar bracht het teleurstellend weinig als de nummer zes van de ranglijst. Voordat de Zierikzeese 3-1 viel kreeg Janson nog twee mogelijkheden en Mike de Voogd zag een kans ook niet het doel in gaan. Met wisselspeler Wesley Goud kwam het alsnog en meer dan terecht goed. Amper drie minuten in het veld kopte hij vanaf tien meter een voorzet van Schilperoort keurig in de rechterbenedenhoek. Zo worden ook bankzitters belangrijk in de strijd om het kampioenschap.