Ergernis over aanslagen voor huttendorp
Ergernis over aanslagen voor huttendorp

Ergernis over aanslagen voor huttendorp

Algemeen

Hart van Poortambacht is in de problemen gekomen nadat de gemeente de club in december verraste met twee rekeningen voor het Huttendorp.Hart van Poortambacht is een vrijwilligersclub die de leefbaarheid in de Zierikzeese wijk wil verbeteren. Dat doet ze door activiteiten als ene huttendorp. Maar op geen enkele wijze hield de club er rekening mee, dat de gemeente een factuur zou sturen voor de zogenoemde precariorechten. Dat is een belasting voor het gebruik van de openbare ruimte,

Het huttendorp is beide jaren gehouden op het evenemententerrein aan de laan van Saint Hilaire. ,, Allemaal erg vervelend. Het kost weer een hoop energie die je beter ergens anders in kan stoppen. Als de gemeente de aanslag handhaaft hebben we een probleem,” laat voorzitter Adrie Tange desgevraagd weten. Hart van Poortambacht heeft het geld niet. Het gaat om twee facturen van €255 elk. In December kwam de factuur van het jaar daarvoor ook pas binnen.

Volgens Tange, die bezwaar heeft aangetekend, wordt er met twee maten gemeten. Hij geeft als voorbeeld dat er voor de Maltadagen, die eerder op een plein in de wijk Malta werden gehouden, nooit precariorechten gerekend. Tange werkte indertijd bij Zeeuwland en kan zich geen factuur herinneren.

Enkele jaren geleden werd de Stichting Historische Spelen aangeslagen voor het spel op het Kraanplein in Zierikzee. De stichting kon de financiele tegenvaller toen opvangen met de monumentenprijs, die ze van de gemeente kreeg. Dat geldbedrag werd toen voor de aanslag gebruikt. Of de gemeente het bezwaar van Hart van Poortambacht gaat goedkeuren, is nog niet duidelijk.

Meer nieuws