Politie waarschuwt voor inbraken Zierikzeese wijken

Algemeen

De afgelopen weken hebben zich in Zierikzee diverse woninginbraken en insluipingen voorgedaan.De diefstallen uit woningen deden zich voornamelijk voor in de wijk Malta en Plan West. Alleen al in december nam de politie 22 aangiften op van inbraken in woningen, schuurtjes, garages, bedrijven, enzovoorts. De buit bestond onder andere uit geld, computerapparatuur, mobiele telefoons en sieraden. De politie gaat de komende tijd in Zierikzee extra surveilleren. Agenten zullen hierbij zowel herkenbaar als onherkenbaar aanwezig zijn. De politie gaat in Zierikzee en omgeving de komende periode extra controleren op woninginbrekers, overvallers en straatrovers. De politie onderzoekt tips van enkele verdachte situaties, die de laatste tijd zijn gemeld. Verdachte situatie? Bel 112 U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een inbraak. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte.

U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit aan de politie door. Blijf rustig, neem geen risico's! Meld uw naam, woonplaats, adres en wat er precies aan de hand is.

Het lijkt zo simpel: sluit ramen en deuren goed af! Op de website van de politie vindt u nog meer informatie over inbraakmethoden en wat u daartegen kunt doen. Ook leest u wat te doen als u slachtoffer bent geworden van woninginbraak. Zie: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

Meer nieuws