Logo wereldregio.nl
Brug vernoemd naar Gust Romijn
Brug vernoemd naar Gust Romijn

Brug vernoemd naar Gust Romijn

Deze week is in Rotterdam de Gust Romijnbrug over het spoor naast de Waalhavenboulevard geplaatst.De brug is vernoemd naar de overleden kunstenaar Gust Romijn uit Dreischor. De brug van 45 meter voor langzaam verkeer verbindt stadswijk Charlois met de Waalhaven; oftewel stad en haven.

Met de nieuwe brug ontstaat een recreatieve route van het Zuiderpark tot aan de Waal-Eemhaven. De woonwijken Oud-Charlois, Wielewaal en Pendrecht krijgen hierdoor fysiek toegang tot de havenfronten.

De Gust Romijn brug is binnenkort toegankelijk voor voetgangers, eventueel met de fiets aan de hand. Voor bewoners in de nabije omgeving is deze ontwikkeling een mooie recreatieve meerwaarde. Maar ook medewerkers van de bedrijven aan de Waalhavenboulevard die dagelijks reizen met het openbaar vervoer zullen een reistijdverkorting ervaren door gebruik te maken van de langzaamverkeersbrug. Immers de verbinding met de tramhalte Van Blommesteynweg/ Boergoensevliet is nu op een goede loopafstand van de Waalhavenboulevard. De naam heeft de brug te danken aan de kunstenaar Gust Romijn die lange tijd op een steenworp afstand van de locatie van de brug woonde en werkte. Gust Romijn (1922-2010) was lid van de ‘Venstergroep’ en docent aan de Rotterdamse Willem de Kooning Academie. In zijn periode in Dreischor maakte hij onder meer het watersnoodmonument.