Schouwse elftal zet goede fase om in goals

Het Schouws elftal heeft in een vriendschappelijke wedstrijd met 3-1 gewonnen van Jong Zeeland.

De ploeg van coach Thomas de Ridder kwam zaterdag via een blunder van MZC'11-doelman Jurgen Schoenmakers op achterstand. De keeper trapte de bal zomaar in de voeten van een speler van Jong Zeeland die het lege doel eenvoudig wist te vinden. Nadat het Schouws elftal zich op sportpark Volharding had herpakt, kreeg ze in een stief kwartier Jong Zeeland op de knieën. Van de vijf mogelijkheden werden er namelijk drie benut. In de 28e minuut bracht Domenique  van den Berge (Bruse Boys) het Schouws elftal met een schijnbaar houdbare droge schuiver de ploegen op gelijke hoogte. In de 29e minuut volleerde Ingmar Quist (MZC'11) naast en raakte Van den Berge de bal niet goed na een goede voorzet van dezelfde Quist. Laatstgenoemde trof uit een hoekschop van Dimitri Hooftman (VVGZ) wel doel in de 32e minuut. Acht minuten later schoot Tom Blomaard (Bruse Boys) de 3-1 binnen. In de tweede helft werd er zeker niet onaardig gevoetbald maar bleven grote kansen aan beiden zijden uit. Slechts twee pogingen van Van den Berge hadden nog ene goal kunnen opleveren. Bij de eerste gleed hij de bal over en bij de tweede zag hij een afstandsschot net naast zoeven. Voor het Schouws elftal kwamen de jeugdige spelers van Schouwen-Duiveland in actie: 'onder 23 jaar' won met 6-1 van 'onder 20 jaar'. Met dezelfde score versloeg het Schouws vrouwenelftal FC Maense uit Rotterdam. Ook deze wedstrijd had plaats op sportpark Volharding. De goals kwamen van Tamar Dane (Bruse Boys) 2, Nicole Heikamp (MZC'11), Esmee Provoost (FC de Westhoek) en Jetske Meintema (MZC'11).