Handtekeningen onder rondweg Scharendijke

Algemeen

De Recreatieverdeelweg (N652) op Schouwen-Duiveland wordt uitgebreid met een rondweg rondom Scharendijke. Vandaag hebben burgemeester Rabelink , dagelijks bestuurder waterschap Scheldestromen De Feijter-de Feijter en gedeputeerde Van der Maas hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. De bestuurders gaven daarmee het startsein voor de realisatie van het project.

Gedeputeerde Van der Maas is blij dat er een akkoord is bereikt over aanleg van de weg. "Aanleg van deze weg is een bewuste keuze in tijd van bezuinigingen. In het toeristenseizoen rijdt er veel extra verkeer op de wegen van Schouwen-Duiveland. We moeten daarom zorgen voor goede verbindingen op het eiland. De Elkerzeeseweg door de kom van Scharendijke is een relatief smalle weg met veel fietsers, zeker in het toeristenseizoen. Met het doortrekken van de Recreatieverdeelweg zullen er minder caravans en ander doorgaand verkeer in de kern komen. Tegelijkertijd kunnen toeristen en inwoners vlot en veilig hun bestemming bereiken." Ook burgemeester Rabelink is heel tevreden met dit akkoord. “Deze rondweg maakt een eind aan de verkeersdruk in Scharendijke en zorgt daarmee voor meer veiligheid.”

In de samenwerkingsovereenkomst staan de verplichtingen van de partijen ten opzichte van elkaar beschreven, als het gaat om voorbereiding, aanleg, financiering en toekomstig eigendom. Begin 2016 start de Provincie met voorbereidende zaken als de bestemmingsplanprocedure, ontwerp, bestek en grondaankoop. Naar verwachting is de weg in 2017 gereed.

Provincie en gemeente trekken samen op bij de aanleg van de rondweg. De Provincie bereidt het werk voor, treedt op als aanbestedende dienst en laat de weg aanleggen. Hiervoor is een projectbudget beschikbaar van maximaal € 2,6 miljoen. Eventuele meerkosten komen voor rekening van de gemeente. Als de weg klaar is, wordt de weg eigendom van de gemeente Schouwen-Duiveland. De gemeente wordt daarmee verantwoordelijk voor beheer en onderhoud van de Recreatieverdeelweg tussen N57 en Scharendijke. Tegelijkertijd wordt de Kuijerdamseweg tussen de N57 en de huidige komgrens van Scharendijke overgedragen aan waterschap Scheldestromen.

De Recreatieverdeelweg loopt van Burgh-Haamstede via Renesse naar Scharendijke. Het wegvak tussen Burgh-Haamstede en Renesse is in 2003 in gebruik genomen. In 2014 volgde het gedeelte tussen Renesse en de N57.

Meer nieuws