Politie pakt jongeren met illegaal vuurwerk
Politie pakt jongeren met illegaal vuurwerk

Politie pakt jongeren met illegaal vuurwerk

Algemeen

Woensdagavond is een 13-jarige jongen uit Renesse aangehouden op verdenking van handel in illegaal vuurwerk. In zijn woning is bijna 14 kilo zwaar illegaal vuurwerk gevonden. De naam van de verdachte komt bovendrijven in een onderzoek naar diverse meldingen vanwege vuurwerkoverlast op Noordgouwe. Daaruit komt naar voren dat hij mogelijk de leverancier is van het vuurwerk. Omdat het voorstelbaar is dat hij een voorraad heeft opgeslagen in de ouderlijke woning wordt deze doorzocht. Daar wordt inderdaad in diverse dozen zwaar illegaal vuurwerk gevonden. De spullen zijn in beslag genomen. Ook een imitatievuurwapen en een zakmes zijn meegenomen. De jongen is op het moment van de doorzoeking niet thuis. Later die avond is hij alsnog aangehouden en in verzekering gesteld. Gezien zijn jeugdige leeftijd mag de jongen zijn in verzekeringstelling thuis uitzitten en blijft daarmee ter beschikking van de politie.

Gisterenavond is ook een 17-jarige jongen in Noordgouwe aangehouden nadat in zijn ouderlijke woning illegaal vuurwerk is aangetroffen. Het gaat om vijf Cobra’s 6. De verdachte is eerder die avond, samen met zijn broer, door een Buitengewoon Opsporingsambtenaar van de gemeente in de Heesterlustweg staande gehouden vanwege het afsteken van vuurwerk. Omdat tijdens het afsteken zeer harde knallen zijn gehoord, rijst het vermoeden dat het om illegaal vuurwerk gaat. Nadat de broers zijn overgedragen aan de politie wordt met een machtiging binnentreden de ouderlijke woning doorzocht. Daar bekent de verdachte dat hij in het bezit is van vijf Cobra’s 6. Deze zijn in beslag genomen en de jongen is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Later die avond mocht hij weer naar huis.

De verdachte moet zich binnenkort verantwoorden op een TRIP-zitting. Dit is een zitting waar minder ernstige zaken worden behandeld die door jongeren tussen de 12 en 18 jaar zijn gepleegd. De jongere krijgt dan een boete of een taakstraf van het Openbaar Ministerie. Als de straf geaccepteerd wordt hoeft deze niet voor de kinderrechter te verschijnen.

Meer nieuws