Nog plaats voor speciale kerstmaaltijd

Algemeen

Wil van Velthoven en horecaonderneemster Clim Hulsbosch, hadden van te voren niet bedacht dat ze zoveel aanmeldingen en positieve reacties zouden krijgen op het aanbieden van een gratis kerstdiner op kerstavond vorig jaar.En zeker niet dat het een vervolg zou krijgen. Maar de vraag naar herhaling was groot. En zo hebben Van Velthoven en Hulsbosch besloten voor het 2e jaar op kerstavond een diner te organiseren. Vorig jaar waren er zestig aanmeldingen en moesten ze mensen teleurstellen omdat er niet meer plaats was. Daarom is besloten om een extra zaal in Eetcafe Marktzicht te gebruiken en een grotere bijdrage aan de sponsors te vragen zodat er dit jaar voor zo’n honderd mensen een plek is. De locatie wordt dit jaar wederom door Eetcafe Marktzicht beschikbaar gesteld.

Het idee, om een kerstdiner te organiseren komt omdat Wil van Velthoven jarenlang werkzaam als vrijwilligster bij het Leger des Heils heeft gezien dat er op Schouwen-Duiveland een grote groep mensen is die hier behoefte aan hebben. Niet alleen om uit eten gaan maar juist ook mensen ontmoeten en een gesprek te hebben. Van Velthoven: ,,Doordat er financieel weinig mogelijk is komen mensen in een isolement. Wanneer je elk dubbeltje moet omdraaien is uit eten gaan al helemaal geen optie. We hopen dat we dit jaar zo’n 100 mensen een gezellige onbezorgde avond te bezorgen”.

Van Velthoven en Hulsbosch zijn overdonderd door alle reacties van de bedrijven die aangeboden hebben om het eten voor die avond te schenken. En dan zijn er nog de tien vrijwilligers die hun kerstavond inruilen om kosteloos het eten klaar te maken, te serveren en meer. Alle bezoekers krijgen bij vertrek een goedgevulde ‘goodie-bag’ mee naar huis. De bedrijven en instellingen, verspreid over heel Schouwen-Duiveland, die Clim en Wil hiervoor benaderde reageerde direct enthousiast. Aanmelden kan nog tot 20 december via Same, same but different, appelmarkt 8, zierikzee. Of via email: kerstavondzierikzee@gmail.com .

Meer nieuws