Tiende naturalisatiedag op Schouwen-Duiveland

Algemeen

In de maand december wordt de nationale naturalisatiedag voor de 10de keer gehouden.Ook de gemeente Schouwen-Duiveland heet een aantal nieuwe Nederlanders welkom. De naturalisatiedag wordt jaarlijks gehouden op 15 december. Burgemeester Gerard Rabelink ontvangt op dinsdag 15 december omstreeks 13.00 uur een aantal nieuwe Nederlanders. Dit gebeurt in het Stadhuismuseum in Zierikzee.

Voor de ceremonie van dinsdag 15 december zijn nieuwe Nederlanders uitgenodigd, afkomstig uit verschillende landen, die in 2015 hun Koninklijk besluit hebben ontvangen. In het Stadhuismuseum ontvangen ze een aandenken aan dit officiële moment.

Deze Naturalisatiebijeenkomst is in 2005 ingesteld om het verkrijgen van het Nederlanderschap extra glans te geven. Het bezit van de Nederlandse nationaliteit is immers meer dan alleen het bezit van een Nederlands paspoort. Het betekent ook dat de nieuwe Nederlander instemt met alle rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. Dat houdt onder meer in dat de nieuwe Nederlanders stemrecht hebben.

Meer nieuws