Azerbeidzjan-stichting opgericht in Zierikzee
Azerbeidzjan-stichting opgericht in Zierikzee

Azerbeidzjan-stichting opgericht in Zierikzee

Algemeen

Met het oprichten van een stcihting om de wederzijdse band tussen Nederland en Azerbeidzjan te versterken, komt voor Vugar Abassov uit Zierikzeen een droom uit.Samen met zijn collega bij vluchtelingenwerk Wim van Embden uit Kerkwerve heeft hij Connect opgericht.

Een belangrijk doel is het opzetten van een culture uitwisseling tussen Azerbeidzjan en Nederland. ,,Hierbij denken wij bijvoorbeeld aan het organiseren van culturele avonden, lezingen, toneel, muziek, traditioneel thee drinken, en meer maar dit zijn maar een paar voorbeelden, in dit kader kunnen nog veel meer activiteiten georganiseerd worden,” laten de initiatiefnemers weten.

Ook kan er gedacht worden aan informatie-uitwisseling bijvoorbeeld . Verder is het ook de bedoeling om voor nieuwkomers in Nederland culturele activiteiten te organiseren, om ze op een informele manier verder met de Nederlandse cultuur kennis te maken. Deze activiteiten zullen met name op Schouwen-Duiveland georganiseerd worden. In de toekomst kan ook aan activiteiten elders worden gedacht.

Ook het bevorderen van de handelscontacten tussen Azerbeidzjan en Nederland is belangrijk. Hier liggen mogelijkheden bijvoorbeeld door het bekend maken van Nederlandse producten in Azerbeidzjan en omgekeerd. Ook kunnen we informatie en advies geven op het gebied van commerciële mogelijkheden en procedures. Verder zijn er plannen voor de uitwisseling op het gebied van kunst, cultuur wetenschap en sport tussen Azerbeidzjan en Nederland.

De stichting Connect kan zich ook gaan toeleggen op het organiseren van bijvoorbeeld cursussen op maatschappelijk of cultureel gebied. ,,Verder wordt er onderzocht of we een rechtswinkel kunnen opzetten. Een belangrijk doel, dat ook door alle bovengenoemde activiteiten wordt bevorderd, is het bevorderen van religieuze tolerantie tussen aanhangers van alle geloofsovertuigingen en levensbeschouwingen.”

Meer nieuws