Doek valt voor Big S Haamstede

Algemeen

Na meer dan veertig jaar lijkt het nu echt gedaan met jongerensoos Big S in Burgh-Haamstede.De gemeente trekt de stekker eruit. Tenzij er maandag een ‘fantastisch plan’ ligt. Wethouder Jacqueline van Burg kondigde eerder dit jaar al aan niet verder te willen met Big S. Er worden geen activiteiten opgezet zoals de gemeente dat graag ziet. Er wordt niet samengewerkt met de welzijnsclub SMWO ,,en wij willen dat er vooral voor jongeren onder de achttien activiteiten worden opgezet.”

Van Burg zet de subsidie op 31 december van dit jaar stop. Burgemeester Gerard Rabelink gaat vanuit zijn verantwoordelijkheid de exploitatieovereenkomst van het gebouw bij de rechter laten ontbinden. De soos huurt het pandje van de gemeente. De inzet is dat Big S dan op 1 januari 2017 uit het pand moet zijn. In theorie kunnen de jongeren er blijven zitten als ze voor dat jaar zelf de huur kunnen opbrengen.

De Big S-achterban heeft aangekondigd een goed activiteitenplan te willen indienen. Maar Van Burg heeft het nog niet gezien. ,,Die kans willen we ze wel bieden, maar dan moet het er 7 december zijn.” Haar verwachtingen zijn niet hooggespannen.

Meer nieuws