Veel 'drietjes', vier strafschoppen en eerste zege DFS (update)
Veel 'drietjes', vier strafschoppen en eerste zege DFS (update)

Veel 'drietjes', vier strafschoppen en eerste zege DFS (update)

Algemeen

Opvallend: bij zes van de zeven wedstrijden van Schouwse standaardelftallen kwam in de eindstand een drie voor. In vijf gevallen was dat genoeg voor de zege. Ook opmerkelijk op zaterdag 5 december: vier strafschoppen en de eerste zege van DFS.

ZSC'62 was als enige een 'dissonant' en liet in haar eindstand geen drie voorkomen, maar zal daar ongetwijfeld lak aan hebben gehad. Met weer een zege (twee goals topscorer Robin Provoost) in de vierde klasse B blijven de Scharendijkenaren netjes - op drie punten - in het spoor van SKNWK. De Nieuwerkerkse koploper had in Machiel Schot weer eens een doeltreffende spits (ook twee goals) tijdens een op papier lastige uitwedstrijd bij Vrederust. WIK'57-speler Remco Theunisse moet zich zaterdag na het duel met FC Bergen een beetje hebben gevoeld als MZC'11-spits Ramon Janson, die vorige week bij Klundert driemaal scoorde, maar zijn ploeg toch gelijk zag spelen. Theunisse dacht met drie goals en een 3-1-voorsprong beter dan Janson uitzicht te hebben op de zege, maar zag FC Bergen zelfs nog tweemaal doelpunten. Dezelfde Janson bleef tegen FC Dauwendaele zaterdag droog staan, maar had in Ingmar Quist een aardige vervanger met twee treffers. Zijn 'tweeluik' kreeg extra cachet met herovering van de koppositie in de tweede klasse E omdat FC Axel bij SSV'65 op 1-1 bleef steken. MZC'11 staat nu twee punten voor op de Zeeuws-Vlamingen, die zaterdag 19 december een inhaalduel met GPC op de rol hebben staan. In de derde klasse B vielen DFS in positief en Duiveland in negatief opzicht op. De ploeg uit Burgh-Haamstede boekte haar eerste zege (5-3) en deed dat ten koste van WHS, waar vrijdag trainer Romeo van Aerde opstapte. Man on the match was Delano Westerink: hij scoorde driemaal. Het duel op sportpark Van Zuijen verliep echter niet zonder slag of stoot: de scheidsrechter deelde twaalf gele en drie rode kaarten uit. DFS-trainer Marcel de Nijs: ,,WHS-supporters en aantal spelers waren over de rooie. Scheidsrechter was echt de weg kwijt." Overigens kreeg De Nijs ook een rode kaart. In dezelfde afdeling stootte Duiveland voor de tweede week op rij haar neus. Ondanks een 0-2-voorsprong (Duiveland-coach Erwin van der Woerdt: ,,We waren in de eerste helft heer en meester, maar daar was in de tweede helft niets van terug te zien") bij Rimboe kreeg het daarna drie - daar is het getal weer - treffers om de oren. ,,De 2-1 valt uit het niets", zag Van der Woerdt, ,,de 2-2 snel erna door knullig balverlies in de opbouw en de 3-2 uit een corner." Tot slot werden er zaterdag 5 december vier strafschoppen benut: Westerink maakte er twee, Theunisse en Matthijs Hage (MZC'11) waren ook trefzeker vanaf driemaal drie meter plus twee meter.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse C: Bruse Boys-SHO 3-1 (1-1 Mats Willemse, 2-1 Domenique van den Berge, 3-1 Mats Willemse)

Tweede klasse E: MZC’11-Dauwendaele 3-1 (1-1 Ingmar Quist, 2-1 Matthijs Hage (penalty), 3-1 Ingmar Quist)

Derde klasse B: DFS-WHS 5-3 (1-0 en 2-1 Delano Westerink (tweemaal penalty), 3-3 Lennart Padmos, 4-3 Mark de Feiter, 5-3 Delano Westerink) Rimboe-Duiveland 3-2 (0-1 Stefan de Bruine, 0-2 Wouter de Jonge)

Vierde klasse B: WIK’57-FC Bergen 3-3 (1-0 (penalty), 2-0 en 3-1 Remco Theunisse) Vrederust-SKNWK 0-3 (0-1 en 0-2 Machiel Schot (op de foto links), 0-3 Stefan Vermeer) Halsteren-ZSC’62 0-2 (0-1 en 0-2 Robin Provoost)

VROUWEN Derde klasse: MZC'11-De Alblas 3-3 (Daniëlle Boogert 2, Stella Vogelzang)

ZONDAGVOETBAL RESERVES Vijfde klasse: RCS 4-sportclub Zierikzee 5-1 Renesse-Vivoo 4-0 (Fabian Oostvogels 2, John Berrevoets 2)

Zesde klasse: WVV'67 2-DZC'09 0-1 (0-1 Jelle Gerritsen) Lewedorpse Boys-Ouwerkerk 1-0

(foto SKNWK)

Meer nieuws