Vertrouwen en gemeenschappelijke focus'

Algemeen

Vertrouwen en gemeenschappelijke focus zijn nodig om win-winsituaties te creëren. Dat is de uitkomst van de Week van de Dialoog.Het Dialoognetwerk kijkt terug op een geslaagde viering van het eerste lustrum. Er werden zo’n 23 dialoogtafels georganiseerd rondom het thema ‘Vertrouwen in samenwerken, hoe creëren we win-winsituaties’ De conclusie is dat een gemeenschappelijke focus wat betreft visie en doelen nodig is om win-winsituaties op te leveren. Het benodigde vertrouwen bouw je procesmatig op door een open houding en het continu afstemmen van verwachtingen.

Volgens bestuurslid Inge van Ooijen krijgt de dialoog echt voet aan de grond op het eiland. ,,Voorgaande jaren had het meer een ontmoetingsfunctie, nu merk ik dat er meer levendigheid en beweging in zit. Het delen van verhalen inspireert en voedt de eigen dromen en idealen.”

Aan de dialoogtafels bleek dat er behoefte is aan samenwerking. Naast goede gesprekken en het uitwisselen van ervaringen is door de gespreksleiders geïnventariseerd welke dromen en idealen er leven en hoe mensen of organisaties die willen vertalen naar concrete acties. Er werden diverse tafels georganiseerd rondom een specifiek onderwerp. Zo waren er twee tafels waar gesproken werd over de actuele vluchtelingenopvang. Er is besproken hoe samen met betrokken partijen actie ondernomen kan worden. Die concrete ideeën worden meegenomen naar de bijeenkomst die de gemeente, Zeeuwland en het SMWO op 16 december organiseren. Enkele genoemde acties aan andere tafels waren: de samenwerking van het Gors en Hart van Poortambacht met Borrendamme vergroten, met bewonerscommissie praten over de relatie tussen bewoners en bewonerscommissies en stiltecentrum Kloosterwelle realiseren.

Op 10 december is in d’Ouwe Smisse in Zonnemaire een afsluiting van de Week van de Dialoog, waar alle belangstellenden en betrokkenen zoals deelnemers, tafelorganisatoren en gespreksbegeleiders zijn uitgenodigd. Inloop is vanaf 19.00 uur, aanvang om 19.30 uur.

Meer nieuws