Platform betreurt toon brief, maar houdt voet bij stuk

Algemeen

Het Platform voor mensen met een Beperking betreurt de toon van haar brief aan de gemeente, waarin ze boos reageerde op het afwijzen van een kandidaat voor de WMO-raad.Het platform droeg een kandidaat voor, maar die werd vervolgens afgewezen door de WMO-raad (adviseur wet maatschappelijke ondersteuning). Een brief op hoge poten was het gevolg, die vervolgens in de krant terecht kwam. Het platform zegt hierin geen rol te hebben gespeeld. Voor wat de toon van de brief betreft biedt het platform haar excuses aan, maar ze houdt vast aan de kandidaat zoals zij die heeft aangediend.

eerder bericht in WereldRegio:

Platform furieus na afwijzen WMO-kandidaat Het platform voor mensen met een beperking is furieus over het afwijzen van haar kandidaat Cees Verweel in de WMO-raad.

Cees Verweel had de nieuwe man in die adviesraad van burgemeester en wethouders moeten worden, maar is door burgemeester en wethouders afgewezen. Het platform schrijft dat in een brief op hoge poten aan de gemeente. De integriteit van de behandelend ambtenaar wordt in twijfel getrokken. Ook vreest het platform dat met het afwijzen van Verweel de WMO-raad nooit een luis in de pels zal worden. Het platform zal met een andere kancidaat moeten komen, maar wil eerst opheldering. Verweel voldoet volledig aan de gestelde eisen, zo stelt het platform.

Meer nieuws