Boom voor honderdjarigen

Algemeen

Een aantal eeuwelingen in de gemeente Schouwen-Duiveland krijgt hun eigen boom.Het gaat om de dames Dalebout-Goudzwaard en Vijverberg-van Oeveren uit Ouwerkerk. De 100-jarigen die de afgelopen tijd hun eeuwfeest vierden, planten op maandagmiddag 16 november een boom op een locatie naar keuze. Dit gebeurt samen met burgemeester Rabelink. Dezelfde middag wordt een boom geplant door nabestaanden van mevrouw de Keijser-Jumelet uit Bruinisse. Mevrouw de Keijser is inmiddels overleden.

Het is sinds enige jaren de gewoonte om voor alle inwoners van de gemeente Schouwen-Duiveland die 100 jaar zijn geworden een boom te planten. De 100-jarige mag zelf een boomsoort kiezen. Bij elke boom wordt een gedenkplaatje geplaatst met de naam en geboortedatum van de jubilaris en eventueel een spreuk.

De bomen worden op 16 november geplant op de navolgende locaties. Voor mevrouw de Keijser wordt een eik geplant. 14.15 uur Locatie: Westplantsoen (aan de zijde van de Deltastraat), Bruinisse Mevrouw Vijverberg plant een Magnolia. 15.00 uur Locatie: Zweedsestraat, tegenover nr. 15, Ouwerkerk Mevrouw Dalebout plant een kastanje. 15.30 uur Locatie: Kaaskenswater, in de buurt van het Hospice, Zierikzee

Meer nieuws