WIK'57 verrast met gelijkspel bij Rillandia
WIK'57 verrast met gelijkspel bij Rillandia

WIK'57 verrast met gelijkspel bij Rillandia

Algemeen

WIK'57, één van de mindere goden in de vierde klasse B, heeft Rillandia, de nummer twee op de ranglijst, best te kijk gezet. In Rilland werd het 1-1.

Het is de tweede keer in het seizoen 2015/2016 dat de Kerkwerfse formatie een punt afsnoept van een betere ploeg. Op 19 september speelde WIK'57 thuis gelijk tegen ZSC'62, de ploeg die zaterdag totaal geen moeite had met Smerdiek (1-4) en waartegen Robin Provoost met drie treffers weer eens ouderwets op dreef was. Met de zege in St. Maartensdijk blijft ZSC'62, dat de tweede plaats deelt met Vrederust en Rillandia, op drie punten van koploper SKNWK. De Nieuwerkerkse hadden op sportpark Het Springer niet al teveel problemen met Halsteren. Overigens schoot WIK'57 met het verrassende punt weinig op: het elftal blijft elfde in de stand. Duiveland, runner up in de derde klasse B, hield aan de ontmoeting met de nummer vier van de ranglijst, WFB, ook een punt over. ,,We hebben niet veel kansen gehad", constateerde Duiveland-trainer Erwin van der Woerdt, ,,maar die we dan krijgen, moeten er dan in." Zo miste zijn ploeg een strafschop. ,,Als je bij wilt blijven", doelde hij op DBGC, ,,had je deze eruit moeten halen." Koploper DBGC maakte tegen Kogelvangers geen misstap en een andere Brabantse ploeg, The Gunners, zette DFS met een 2-1-nederlaag nog vaster op de laatste plaats. MZC'11 trok de lijn van de 4-1-zege op GPC van vorige week netjes door tegen het op papier mindere Nieuwdorp. Het kon zich ook geen puntenverlies permitteren omdat Axel, nog steeds de verrassende koploper in de tweede klasse E, zaterdag naar Zierikzee komt. Het gaat tussen de Schouwse en Zeeuws-Vlaamse ploeg bedraagt nu vier punten. Eersteklasser Bruse Boys heeft op de tweede week op rij geen punten behaald tegen een concurrent voor de onderste regionen. Het zat tegen Pelikaan niet echt mee: Michel Maaskant kreeg rood en Mats Willemse miste bij een 2-0-achterstand een strafschop, iets wat hem zelden overkomt. Bruse Boys-oefenmeester Wim Nieuwland: ,,Het was een onnodige nederlaag, maar het was er wel eentje". En over de rode kaart: ,,Die was zeker zwaar bestraft. Zelfs de tegenpartij vond dat".

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse C: Pelikaan-Bruse Boys 2-0

Tweede klasse E: Nieuwdorp-MZC’11 1-3 (0-1 Dennis Dekker, 0-2 Ramon Janson, 1-3 Matthijs Hage (penalty)

Derde klasse B: The Gunners-DFS 2-1 (2-1 Delano Westerink) Duiveland-WFB 1-1 (1-0 Ronald Zwager)

Vierde klasse B: SKNWK-Halsteren 5-2 (1-1 Remco van den Berge, 2-1 Remon de Jonge, 3-1 en 4-2 (penalty) Machiel Schot, 5-2 Stefan Vermeer) Rillandia-WIK’57 1-1 (Mark van Langeraad) Smerdiek-ZSC’62 1-4 (0-1 Nicky van der Velden, 0-2, 0-3 en 1-4 Robin Provoost)

VROUWEN Derde klasse: MZC'11-SHO 6-1 (Romy Messemanker 2, Daniëlle Boogert 2, Zola van de Zwart, Jetske Meintema)

RESERVES Vierde klasse: MZC'11 4-Brouwershaven 4-2

ZONDAGVOETBAL RESERVES Vijfde klasse: sportclub Zierikzee-DZC'09 4-2 (goals DZC'09 Jelle Gerritse, e.d.)

Meer nieuws