SKNWK houdt mooie traditie in stand (update)

Voor het vierde seizoen op rij heeft SKNWK de eerste periodetitel in een vierde klasse van het zaterdagvoetbal veroverd. Overigens leidde dat de voorgaande drie keer niet tot promotie naar de derde klasse, een afdeling waar de club dit seizoen haar zinnen op heeft gezet.

De eerste periode werd zaterdag een feit door een doelpuntrijke overwinning bij Vosmeer: 3-5. Het verschil werd in de eerste helft al gemaakt. In de klasse waar SKNWK volgend seizoen graag wil spelen, schudde Duiveland Noad'67, toch de nummer drie van de ranglijst, van zich af, maar in de slotfase werd het toch nog enigszins spannend toen de ploeg uit St. Philipsland op 3-2 kwam. Met de 4-2 van Leendert Dooge kwam de zege zeker niet meer in gevaar. Met ook al een recente overwinning op koploper DBGC in de achterzak is de ploeg van trainer Erwin van der Woerdt met de genoemde formatie uit Oude-Tonge gewoon titelkandidaat. ,,De eerste helft liep prima", sprak Van der Woerdt na afloop. ,,In de tweede helft hebben we genoeg kansen gehad om de wedstrijd 'dood' te maken. We hebben het onszelf dus onnodig lastig gemaakt." MZC'11 rekent zich ook graag tot een kanshebber voor het kampioenschap, maar heeft na de nederlaag tegen De Meeuwen en het gelijkspel tegen SSV'65 even een veer moeten laten. In een rechtstreeks duel met nummer twee GPC hebben de Zierikzeeënaren toch weer aangetoond dat ze een ploeg vormen om rekening mee te houden. Ramon Janson had het weer eens ouderwets op zijn heupen en scoorde na een 0-1-achterstand driemaal voor zijn ploeg tijdens de achtste speelronde in de tweede klasse E. De negentienjarige spits staat na zijn drieluik tegen GPC op elf treffers in totaal Het slotakkoord, de 4-1, kwam op naam van Reggie van Ham, een neef van Peter van Vossen.

UITSLAGEN ZATERDAGAMATEURS Eerste klasse C: Oranje Wit-Bruse Boys 3-2 (1-1 Michel Maaskant, 3-2 Mats Willemse)

Tweede klasse E: MZC’11-GPC 4-1 (1-1, 2-1 en 3-1 Ramon Janson, 4-1 Reggie van Ham)

Derde klasse B: DFS-DBGC 0-3 Duiveland-Noad’67 4-2 (1-0 Robbert de Bruine, 2-0 Wouter de Jonge, 3-0 Ronald Zwager, 4-2 Leendert Dooge)

Vierde klasse B: Vosmeer-SKNWK 3-5 (0-1 Emiel Kuijten, 0-2 Remco van den Berge, 0-3 Robbert Uijl, 1-4 Robbert Padmos (penalty), 2-5 Remco van den Berge) WIK’57-Waarde 0-0 ZSC’62-Hansweertse Boys 3-1 (1-1 Mark Provoost (penalty), 2-1 Nicky van der Velden, 3-1 Robin Provoost)

VROUWEN Derde klasse: RCS-MZC'11 1-2 (1-1 Nicole Heikamp, 1-2 Jetske Meintema)

ZONDAGVOETBAL Vijfde klasse: WVV'67-Renesse 2-4 (Fabian Oostvogels 2, Wilco Jochem, Leonard Floresteijn) Zesde klasse: Kwadendamme 2-Ouwerkerk 3-3 (Arjan van Westenbrugge 3)