Handballers Delta Sport zien zege uit handen glippen

Het eerste mannenteam van handbalvereniging Delta Sport heeft zich in de hoofdklasse D weer de kaas van het brood laten eten.

Driekwart van de wedstrijd was de ploeg van trainer Johan van der Voorn de bovenliggende partij tegen Hellas 3, maar na zestig minuten later stond Delta Sport met lege handen: 27-23. Alweer in het nog prille seizoen. Tot tien minuten voor het einde stonden de Zierikzeese handballers steeds met één of twee goals voor tegen de Haagse tegenstander. Bij 23-22 kwam Hellas 3, dat twee punten minder had, zaterdag tijdens de vijfde speeldag voor het eerst op voorsprong om die vervolgens niet meer uit handen te geven. ,,Na een voorzichtig begin kwamen we beter in ons spel", sprak Van der Voorn na afloop. Ondanks een aardige ruststand was de coach verre van tevreden. ,,We bleven slordig en misten breaks. Het verschil bij rust had groter moeten zijn." Ook na rust profiteerde Delta Sport niet van voordeeltjes zoals het benutten van vier breakout-kansen en scoren in een overtalsituatie. Met het laatste kwart in het vooruitzicht stortte Delta Sport als een kaartenhuis in elkaar. ,,Niets lukte meer. Het was een totaal falen", refereerde hij mede aan de slechts zeven goals van zijn ploeg in de tweede helft. ,,Erg jammer. Werk aan de winkel dus." Scores Delta Sport: Kevin Meulmeester 5, Brendan Meulmeester, Thijs van Splunder, Koen de Bruijn 4, Tim Vleeshouwer 2, Martijn Ravia, Sebastian Hoftijzer