Logo wereldregio.nl
Fietsen voor Senioren zoekt vrijwilligers
Fietsen voor Senioren zoekt vrijwilligers

Fietsen voor Senioren zoekt vrijwilligers

Sinds 1991 verzorgt het comité Fietsen voor Senioren in de maanden tussen april en september fietstochten voor ouderen op Schouwen-Duiveland.Elke twee weken organiseren zij een fietstocht over het eiland. Ook dit jaar was het weer succesvol met elke keer ruim boven de 20 deelnemers. Het organiserend comité zoekt wel dringend nieuwe vrijwilligers. Wim ten Haaf en Jan en Nel Bakker geven na 25 jaar aan te willen stoppen. En met hen verdwijnt de harde kern van het comité. Natuurlijk is er in die 25 jaar veel veranderd. Op dit moment beschikken bijna alle deelnemers over een elektrische fiets. En met zo’n motortje gaat het allemaal wat harder en kan je ook grotere afstanden afleggen. ,,Wel spijtig voor degenen die nog niet over een e-bike beschikken”, aldus Wim Ten Haaf, ,,want die kunnen de groep dan gewoonweg niet meer bijhouden. Maar de groep is helaas te klein om voor hen apart ook een tocht te organiseren.”

Wat in ieder geval gebleven is, is het streven van Fietsen voor Senioren: de combinatie van gezelligheid en bewegen. ,,Die combinatie is echt uniek. Of je nu voor de eerste keer meefietst of al jaren meedoet, iedereen wordt in de groep opgenomen. En altijd is er een gezellige tussenstop waar koffie met wat lekkers genuttigd kan worden. We hopen dan ook dat er nieuwe vrijwilligers komen die de toekomst van Fietsen voor Senioren kunnen waarborgen. Het zou erg zonde zijn als dit zou gaan stoppen”

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij SMWO Schouwen-Duiveland, 0111-453444 of via de website www.vrijwilligerspuntsd.nl

Op de foto de comitéleden, van links naar rechts: Jan Bakker, Nel Bakker en Wim ten Haaf