Waardeloos optreden ex-koploper SKNWK (update)
Waardeloos optreden ex-koploper SKNWK (update)

Waardeloos optreden ex-koploper SKNWK (update)

Algemeen

SKNWK heeft de eerste nederlaag van het seizoen 2015/2016 geleden en is bijgevolg de koppositie in de vierde klasse B kwijtgeraakt aan Rillandia.

Waarde was in de vooruitgespeelde competitiewedstrijd met 3-1 beter dan de ploeg van trainer Walter de Jonge. De nummer elf van de ranglijst profiteerde zaterdag optimaal van een slechte dag van de Nieuwerkerkse formatie. De Zierikzeese coach zag de nederlaag niet aankomen. ,,Het is zuur maar gelukkig gebeurt het nu. Waarde heeft terecht gewonnen. Nu moeten we dit even verwerken, maar de doelstelling blijft hetzelfde: het kampioenschap." (foto www.sknwk.nl) Waar SKNWK de eerste nederlaag van deze voetbaljaargang leed, vierde WIK'57 haar eerste zege in deze competitie. De niet geheel fitte Elmar Verhage velde met twee goals over Dosko waardoor de Kerkwerfse elf de laatste plaats in 4B hebben verlaten. Door het verlies van SKNWK kon ZSC'62 de helft van haar achterstand inhalen. In en tegen Stavenisse waren de ZSC'62-spitsen Nicky van der Velden (drie goals) en Robin Provoost (vier treffers) niet te houden. De achterstand op de nieuwe lijstaanvoerder Rillandia, waarvan vorige week slechts nipt werd verloren, bedraagt na zaterdag vier punten. Derdeklasser Duiveland kwam zaterdag in actie tijdens de tweede ronde in het bekertoernooi en dolf het onderspit tegen eersteklasser Kloetinge. ,,Als je wil stunten, moet het meezitten en dat was vandaag niet", zag Duiveland-coach Erwin van der Woerdt. Het Duiveland niet mee want in de vijfde minuut werd ze een zuivere penalty onthouden en in de achttiende en 34e minuut verlieten respectievelijk Reinier Looij en Corné Buijs het veld met een blessure. ,,Kloetinge was kwalitatief wel beter, maar bij de eerste twee goals valt de bal gelukkig via via voor de voeten van Kloetinge-spelers", aldus Van der Woerdt. ,,De 3-0 (gemaakt door Julius Bliek uit Burgh-Haamstede, red.) deden we het zelf niet goed. Dus ja, Kloetinge was een maatje te groot maar het zat ook niet mee."

UITLAGEN ZATERDAGVOETBAL Derde klasse B: DHV-DFS 3-3 (0-1 Willem Plaizier, 1-2 Jelle Boogerd, 3-3 Mark de Feiter)

Vierde klasse B: Waarde-SKNWK 3-1 (1-1 Remco van den Berge) SC Stavenisse-ZSC'62 2-8 (0-1, 0-2 Robin Provoost, o-3, 2-4 en 2-5 Nicky van der Velden, 2-6 Lennart Wesdorp, 2-7 en 2-8 Robin Provoost) WIK'57-Dosko 2-0 (1-0 en 2-0 Elmar Verhage)

BEKERVOETBAL MANNEN Tweede ronde: Duiveland-Kloetinge 0-4

VROUWEN: Oostkapelle-MZC'11 0-0 (MZC'11 wint na strafschoppen)

ZONDAGVOETBAL RESERVES Vijfde klasse: sportclub Zierikzee-Dosko 1-7 (Patrick Roggeband) DZC'09-Zeelandia/Middelburg 4 3-0 (Erwin Nelissen 2, Richard Verhoef)Zeelandia/Middelburg 3-Renesse 1-4 (Jaap Romijn, Fabian Oostvogels, Ferry Ebbers, Erwin Wandel) Zesde klasse: Luctor'88 2-Ouwerkerk 0-6 (Ronald van Vossen 2, Jakko Brouwer 2, Richard van de Berg, Tim van de Jeugd)

Meer nieuws