Barbier op de bres voor strijd tegen prostaatkanker
Barbier op de bres voor strijd tegen prostaatkanker

Barbier op de bres voor strijd tegen prostaatkanker

Algemeen

De Zierikzeese barbier Mark Koornneef maakt zich op voor een nieuwe editie van Movember.De maand waarin mannen hun snor laten staan als statement in de strijd tegen prostaatkanker en ondertussen ook geld inzamelen voor onderzoek.

Hij doet dat samen met café de Biet en reclamebureau 10uur. Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij Nederlandse mannen. Drie jaar terug besloten zij de handen ineen te slaan en zich te verenigen als ZZ Movember om hun eigen steentje bij te dragen aan de de bestrijding van en onderzoek naar prostaaten teelbalkanker.

,,Als ZZ Movember sluiten we aan bij het landelijk initiatief Movember Nederland. We zijn gelukkig niet de enigen. Jaarlijks sluiten vele honderden individuen zich, al dan niet in teamverband, aan om zich te laten sponsoren en daarmee zoveel mogelijk geld op te halen. Onder het motto 'elk beetje helpt' doen we een beroep op jou om je, onder de vlag van ZZ Movember, in te zetten voor dit onmisbare initiatief,” aldus de initiatiefnemers op hun site www.zzmovember.nl.

De actie starty op zaterdag 31 oktober tussen 19.00-22.00 uur met een zogenoemde shafe off in de zaak van Koornneef. Met een hapje en drankje worden mannen voorbereid op hun actie. Gezien de periode in het jaar staat het in het teken van Halloween. De actie wordt een maand later afgerond met een scheerbeurt in de Biet.

Mark Koornneef is een groot voorstander van acties als deze. In de eerste plaats voor de achterliggende doelstelling, maar dat ondernemers elkaar opzoeken om iets op te zetten spreekt hem erg aan. Hij steekt zijn teleurstelling over het gebrek aan die samenwerking overigens niet onder stoelen of banken. ,,Zierikzee heeft zoveel, maar niet iedereen ziet het.” Vanuit dat uitgangspunt is hij ook voorstander van de Bedrijven Investeringszone; de heffing onder ondernemers om met dat geld ‘leuke dingen’ te doen.

Maar eerst de actie Movember. Belangstellenden kunnen zich nog via de site aanmelden en de snor laten staan. Maar natuurlijk met als doel om geld in te zamelen. Movember is een landelijke actie. (foto Dick van der Veer)

Meer nieuws