Vluchtelingen gearriveerd, gemeente opent informatielijn

Algemeen

Vanmiddag is een groep van ongeveer 200 vluchtelingen aangekomen bij Sportcentrum Westerschouwen. Zij worden hier voor de duur van 72 uur opgevangen. Het gaat om crisisnoodopvang zodat mensen kunnen beschikken over een veilige, droge en warme plaats. Sportcentrum Westerschouwen staat in de gemeentelijke crisisplannen als locatie voor tijdelijke opvang in het geval van calamiteiten. Deze locatie beschikt over een gunstige ligging en aanvoerroutes. Daarnaast zijn de noodzakelijke voorzieningen voor tijdelijke noodopvang hier aanwezig. Omdat de vluchtelingen na 72 uur doorstromen naar andere opvang, wordt de ruimte niet permanent ingericht.

Vanwege de crisisnoodopvang zal Sportcentrum Westerschouwen ongeveer één week buiten gebruik zijn. De gebruikers van het sportcentrum zijn via de beheerder op de hoogte gebracht. De omwonenden van het sportcentrum zijn via een brief geïnformeerd. Bij de gemeente en het Rode Kruis zijn hartverwarmende reacties van de inwoners van Schouwen-Duiveland binnengekomen. Ruim honderd vrijwilligers hebben hun hulp aangeboden.

Ook is er veel warme kleding gebracht. Voorlopig beschikt de gemeente over voldoende mensen om de opvang goed te begeleiden. Ook met de binnengebrachte kleding kunnen we ruimschoots vooruit. Langs deze weg wil de gemeente alle mensen die zich tot nu toe hebben ingezet hartelijk bedanken. Op de website www.schouwen-duiveland.nl is steeds actuele informatie te vinden over de crisisnoodopvang. Hier zijn ook vragen en antwoorden over crisisnoodopvang op een rij gezet. Daarnaast is het informatienummer 0111-452 465 opengesteld. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

Meer nieuws