Duiveland blijft met beide benen op grond (update)
Duiveland blijft met beide benen op grond (update)

Duiveland blijft met beide benen op grond (update)

Algemeen

Duiveland is na het met 5-1 gewonnen duel met koploper DGBC niet met haar hoofd in de wolken blijven hangen. De wedstrijd erop, tegen middenmoter WHS, werd in St. Annaland keurig gewonnen: 0-2.

,,Een zege van het collectief", noemde Duiveland-coach Erwin van der Woerdt de overwinning van de Oosterlanders zaterdag tijdens de zevende competitieronde van het seizoen 2015/2016.  Dat het 'maar' 0-2 op het Thoolse eiland werd, zou het enige minpuntje van de middag genoemd kunnen worden. Van der Woerdt: ,,Het minimaal 0-5 moeten zijn. Achterin hebben we niets weggegeven". Dat de doelpuntenmakers Masoud Osmanie en Ronald Zwager heetten, zal niemand verbazen. Het verschil met DBGC blijft een punt omdat de lijstaanvoerder ook won. Machiel Schot behoorde na drie wedstrijden te zijn geschorst ook weer tot de doelpuntenmakers van SKNWK. De Nieuwerkerkers vermorzelden SPS met 8-2 en Schot maakte er eentje waardoor zijn totaal op acht is gekomen. Met de zeer ruime zege heeft de ploeg van trainer Walter de Jonge over twee weken de eerste periode voor het grijpen. ,,Maar we willen meer. Dit is een teken dat we op de goede weg zijn", aldus de Zierikzeese coach. Voor de eerste periodetitel hoeft SKNWK alleen Rillandia, dat zaterdag een gehavend ZSC'62 met 1-0 versloeg, onder zich te houden. Bruse Boys blijft na de 1-5-nederlaag tegen Brielle in de onderste regionen staan. ,,Een klasse te goed", sprak Bruse Boys-oefenmeester over de tegenstander, die na zaterdag medekoploper in de eerste klasse C met Smitshoek en Nieuw-Lekkerland is. Een lichtpuntje was de rentree van middenvelder Mark Bij de Vaate na maandenlang blessureleed..

UITSLAGEN ZATERDAGAMATEURS Eerste klasse C: Bruse Boys-Brielle 1-5 (1-5 Johan Vroegindewij)

Tweede klasse E: SSV'65-MZC'11 0-0

Derde klasse B: DHV-DFS afgelast WHS-Duiveland 0-2 (0-1 Masoud Osmanie (foto), 0-2 Ronald Zwager)

Vierde klasse B: SKNWK-SPS 8-2 (1-0 Remon de Jonge, 3-0 Maarten Padmos, 3-0 Remco van den Berge, 4-0 Emiel Kuijten, 5-0 Justin de Bruine, 6-0 Remon de Jonge, 7-1 e.d., 8-1 Machiel Schot) Vrederust-WIK'57 6-0 Rillandia-ZSC'62 1-0

VROUWEN Derde klasse: MZC'11-Zuidland 0-3

ZONDAGVOETBAL RESERVES Vijfde klasse: sportclub Zierikzee-Zeelandia/Middelburg 3 2-2 Zesde klasse: Renesse-Zeelandia/Middelburg 4 5-1 (Leonard Floresteijn 2, Fabian Oostvogels, John Berrevoets, e.d.) Ouwerkerk-RCS 5 4-2 (Ronald van Vossen 3, Jakkoo Brouwer)

Meer nieuws