Volleybalsters Forza tonen veerkracht in vijfsetter (update)

Het eerste vrouwenteam van Forza heeft in een vijfsetter gewonnen.

De volleybalsters, uitkomend in de promotieklasse A, deden dat zaterdagavond in Sportblok tegen MVC na een 0-2-achterstand in sets: 13-25 21-25 25-18 30-28 15-12. Het zag er in eerste instantie helemaal niet naar uit dat de Forza-speelsters de nummer voorlaatst uit hun poule zouden gaan verslaan in Sportblok. Te tam, te weinig servicedruk en niet slim genoeg aanvallen waren de redenen van het eerste setverlies. De tweede set verliep iets beter door wat harder te werken, maar werd toch verloren, zag coach Hennie van Liere. Meer servicedruk in de derde set betekende dat MVC niet meer goed tot aanvallen kwam en er dus onder door ging. Met wederom veel servicedruk en veel gevarieerde aanvallen mondde het vierde bedrijf uit in een echte thriller. ,,Liselotte Groeneveld blonk uit en scoorde de één na laatste bal tactisch eng rollend via de netrand”, omschreef Van Liere. De winst in de vierde set had aanvankelijk voor Forza geen goede weerslag. In no-time stond de ploeg met 1-5 achter. Echter, via 6-8 werd het 10-10. Tijdens de time-out kreeg Van Liere te horen dat haar meiden wilden winnen. ,,En zo speelden we degelijk naar een verdiende overwinning. Heel verdiend. Ik ben echt blij.”