Ernst en Bobby treden op in Watersnoodmuseum
Ernst en Bobby treden op in Watersnoodmuseum

Ernst en Bobby treden op in Watersnoodmuseum

Algemeen

Kinderduo Ernst en Bobbie hebben vrijdagmorgen leerlingen van de Willibrordusschool uit Zierikzee getrakteerd op een privé-optreden in het Watersnoodmuseum.Dat deden ze in het kader van de Week van ons water. Op zondag 11 oktober start de eerste nationale week van ons water. Op diverse plaatsen in Nederland kan het publiek meer te weten komen over wat er allemaal komt kijken bij het waterbeheer in Nederland. Door heel Nederland zijn er publieksactiviteiten als wandelingen, fietsexcursies en waterproefjes op locatie. Het Watersnoodmuseum sluit als een van de Nederlandse watermusea aan bij deze week van Ons Water. Zo komt onder meer op vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober De Zolder naar het museum in Ouwerkerk.

De week van ons water is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten, waterbedrijven en watermusea om met een gezamenlijk programma van publieksactiviteiten mensen bewuster te maken van waterbeheer in Nederland. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu is op 12 oktober aanwezig bij de oplevering van het innovatieve Ruimte voor de Rivier-project Noordwaard bij de Biesbosch. De week van ons water sluit af met een watermuseumweekend, waar ook het Watersnoodmuseum aan deelneemt.

Het thema van de eerste week van ons water is ‘waterveiligheid’. Hoe veilig zijn we achter onze duinen en dijken? En hoe houden we droge voeten als we de gevolgen van de klimaatverandering steeds meer gaan merken? Weinig mensen weten wat er dagelijks aan werk verzet wordt om ons land droog en bewoonbaar te houden, wat er nodig is om het drinkwater op peil te houden, ons afvalwater te verwerken en wat de overstromingsrisico’s zijn. Op onswater.nl kan iedereen per postcode relevante informatie vinden. Er staat ook wat je zelf kunt doen in het geval van overstroming, door middel van de app 'Overstroom ik?'.

Op zaterdag 17 oktober biedt het museum familierondleidingen en speurtochten door het museum (voor kinderen van 4 t/m 11 jaar) aan. Daarnaast is er een speciale plek ingericht waar medewerkers van Waterschap Scheldestromen waterproefjes verzorgen. Het Watersnoodmuseum belicht de verschillende aspecten van de watersnoodramp van 1953 en de ontwikkelingen daarna. Tijdens de familie-/kinderrondleiding op 17 oktober komen al deze facetten aan bod. De rondleidingen starten om 11.00, 13.00 en 14.15 uur. Aanmelden kan via weekvanonswater.nl/bezoek-het-watersnoodmuseum

In de laatste caisson illustreert Waterschap Scheldestromen door middel van eenvoudige proeven de taken van het waterschap. De proefjes zijn geschikt voor kinderen, maar zeker ook interessant voor volwassenen die meer te weten willen komen over water en waterveiligheid. Denk hierbij aan het verschil tussen zoet en zout water of wat het inhoudt om schoon drinkwater te hebben in Nederland.

Het museum is de gehele week geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.watersnoodmuseum.nl. Een overzicht van alle activiteiten tijdens de waterweek staat op weekvanonswater.nl.

Meer nieuws