Eerste paal voor start tweede fase Zierikzeese woonwijk

Algemeen

Met het slaan van de eerste paal start morgen, 15 oktober, de bouw van 'het Hart’, de tweede fase van nieuwbouwwijk Buzee in Zierikzee.Naast de stads- en levensloopbestendige woningen voor de huurders van Zeeuwland, komen in deze fase ook koopwoningen van BuzeeBlauw. Het geplande archeologisch onderzoek van de afgelopen maand heeft, ondanks de opgravingen, geen invloed gehad op de bouwplanning van het project. Dit betekent dat rond de zomer van 2016 de eerste bewoners hun huur- of koopwoning betrekken.

Zeeuwland bouwt hier op bijna het oudste plekje van Zierikzee. Dan moet je zorgvuldig zijn. In de bouwplanning is daarom ruim van tevoren rekening gehouden met het archeologisch onderzoek. Alle vondsten zijn geborgen en gearchiveerd. Bouwgroep Peters uit Middelburg kan starten met het heiwerk en de verdere bouw op deze plek. Zeeuwland realiseert met het indrukwekkende plan een complete metamorfose voor de oude wijk Buijse, grenzend aan het historische stadshart van Zierikzee.

Naast de 24 stadswoningen en 13 levensloopbestendige woningen worden in Buzee, binnen BuzeeBlauw, ook acht koopwoningen gebouwd. Hiervan zijn er nog maar drie beschikbaar. Sinds de start van de verkoop van BuzeeBlauw is er veel animo. De ligging vlakbij het centrum, het energiezuinige en zorgeloze wooncomfort, de ruimte, maar zeker ook de prijs blijken overtuigende argumenten voor de kopers. Bovendien vormt het feit dat de woningen medio 2016 al worden opgeleverd een belangrijke trigger.

Buzee wordt omarmd door de stadsgrachten, binnen de vesting van de prachtige monumentenstad Zierikzee. Ruimte is hier gewild en kostbaar. Met Buzee is Zeeuwland erin geslaagd om betaalbaar en comfortabel wonen op een steenworp afstand van het centrum te realiseren. Uiterst degelijk en onderhoudsvriendelijk bouwen, daar staat Zeeuwland voor. Daarom is gekozen voor goed, doordachte en toekomstbestendige architectuur, robuuste materialen en hoge isolatiewaarden. Niet alleen de huurders maar ook de kopers van BuzeeBlauw profiteren daarvan. Op www.zeeuwland.nl wordt informatie over de huurwoningen gepresenteerd. Alle informatie over de aantrekkelijke koopwoningen vanaf € 176.500,- v.o.n. vindt u op www.buzeeblauw.nl

Meer nieuws