MZC'11 verliest als enige van Schouwse ploegen (update)
MZC'11 verliest als enige van Schouwse ploegen (update)

MZC'11 verliest als enige van Schouwse ploegen (update)

Algemeen

De zeven standaardteams van Schouwen-Duiveland hebben het tijdens de zesde speelronde van het seizoen 2015/2016 behoorlijk goed - vier winst en twee gelijke spelen - gedaan. MZC'11 was de dissonant.

De Meeuwen had normaal gesproken te doen moeten zijn voor de formatie van trainer Alexander van Keulen, maar MZC'11 speelde een belabberde eerste helft in Zoutelande. Door persoonlijke fouten, waaronder de doelman bij de eerste tegengoal, en gebrek aan strijd keken de Zierikzeeënaars bij rust al tegen een 4-0-achterstand aan. Goals van Ramon Janson (tweemaal) en Matthijs Hage deden de spanning in de tweede helft terugkeren, maar persoonlijke fouten waren er de oorzaak van dat De Meeuwen naar 6-3 uitliep en MZC'11 de tweede nederlaag van het seizoen leed. Hierdoor is het gat met koploper FC Axel opgelopen tot vier punten en kan MZC'11, met nog twee duels (SSV'65 uit en GPC uit) te gaan, de eerste periodetitel bijna op haar buik schrijven. Dit geldt uiteraard niet voor SKNWK dat een uitstekende seizoenstart beleeft. De Nieuwerkerkers wonnen voor de vijfde maal en hadden in Robbert Padmos met vier treffers (allen in de eerste helft) een ouderwetse man of the match en de rol van SKNWK-topscorer Machiel Schot moeiteloos overnam. Het werd uiteindelijk 2-6 bij Smerdiek. ,,Het was een geweldige eerste helft met goed voetbal van het hele team", complimenteerde SKNWK-trainer Walter de Jonge zijn manschappen, die voor de eerste periode nog tegen SPS en Vosmeer, respectievelijk de nummers elf en acht van de ranglijst, moeten. ZSC'62, dat drie punten minder heeft, moet in dezelfde vierde klasse B afwachten of SKNWK een misstap begaat. Zelf wonnen de Scharendijkenaars zaterdag met 1-9 van het arme FC Bergen. Coach Jos Kristelijn: ,,We waren veel beter en speelden goed voetbal". Een behoorlijk gemankeerd Bruse Boys - naast de al bestaande blessuregevallen haakte Rudo van den Berge ook geblesseerd af - toonde in Zwijndrecht aan over een goed collectief te beschikken. Nadat Mats Willemse maar weer eens een penalty benutte, verdubbelde Tom Blomaard (rechts op de foto) na een mooie combinatie met Domenique van den Berge de marge. Twee minuten voor tijd moest Bruse Boys verder met tien man omdat debutant Yarick Dorst voor een overtreding op VVGZ-speler en Bruenaar Dimitri Hooftman rood kreeg. Door de tweede zege van het seizoen staat de ploeg van trainer Wim Nieuwland nu elfde in de eerste klasse C.

UITSLAGEN ZATERDAGAMATEURS Eerste klasse C: VVGZ-Bruse Boys 1-2 (0-1 Mats Willemse (penalty), 0-2 Tom Blomaard)

Tweede klasse E: De Meeuwen-MZC'11 6-3 (4-1 en 4-2 Ramon Janson, 4-3 Matthijs Hage)

Derde klasse B: Duiveland-DGBC 5-1 (2-1 Masoud Osmanie, 2-1 Wouter de Jonge, 3-1 Masoud Osmanie, 4-1 Robbert de Bruine, 5-1 Masoud Osmanie) DFS-Den Bommel 2-2 (1-1 Delano Westerink, 2-1 Mark de Feiter)

Vierde klasse B: Smerdiek-SKNWK 2-6 (0-1, 0-2, 0-3 en 0-4 Robbert Padmos, 0-5 Justin de Bruine, 1-6 Julian van Nieuwenhuijze) SPS-WIK'57 2-2 (0-1 Wilmar Berrevoets, 2-2 e.d) ZSC'62-FC Bergen 9-1 (1-0 en 2-0 Jos Erades, 3-0 Don van Vliet, 4-0 Michiel Schipper, 5-1 Nicky van der Velden, 6-1 Michiel Schipper, 7-1 Dylan Venneman, 8-1 en 9-1 Dennis Louwerse)

VROUWEN Tweede klasse: MZC'11-NEO'25 2-1 (1-0 Daniëlle Boogert, 2-0 Jetske Meintema)

RESERVES ZONDAGVOETBAL Vijfde klasse: Zeelandia/Middelburg-sportclub Zierikzee 2-3 (Thomas Vos 2, Remco van der Wekken) Zesde klasse: Hansweertse Boys-Ouwerkerk 4-1 (Ramon Durleijn) Meto 2-DZC'09 5-0

Meer nieuws