Hout velt vonnis over eerste keus Stella Boys

De ZieZaVo-topper (foto) tussen IJtama en Stella Boys/’t Centrum had alles in zich, inclusief de verrassend ruime winst van eerstgenoemde.

Snelheid, technische hoogstandjes en vooral veel doelpunten. De winst voor IJtama met 10-3 mag rustig op het conto van IJtama-speler Lennart Hout worden geschreven met vijf schitterende doelpunten. IJtama zette Stella Boys woensdagavond vanaf de eerste minuut onder druk wat al twee goals opleverde in drie minuten. Stella Boys kwam terug maar IJtama bleef kort op de tegenstander zitten en dat leverde veel doelpunten op. Was het nog spannend tot halverwege de tweede helft maar toen brak er iets bij Stella Boys. Stella Boys-speler Werner Boot viel wat ongelukkig waardoor de arm uit de kom kwam en uitviel. De Strandloper/Ginsterveld won met 12-0 van Stella Boys/'t Centrum 2. Van Oeveren/WIK kreeg de punten cadeau doordat Vivars.nl kampte met veel geblesseerde spelers en moest afzeggen waardoor een reglementaire 5-0 overwinning werd geboekt. ASZ won met 5-3 van Deco Home Zierikzee. In de tweede klasse  won FC Kerkwerve/Oliegeultje met 6-4 van Spuiterij Elfrink nadat het met nog tien minuten spelen achterstond met 2-4. Ook Motorenboys verspeelde een ruime voorsprong van 5-2 en verloor met 5-7 van Fiets Outlet Zeeland. De Strandloper/Ginsterveld 2 boog vijf minuten voor het einde een 3-3 stand om in een 5-3-winst tegen VIA Adviseurs.