SKNWK geeft 'rood' ZSC'62 oorwassing

De derby tussen ZSC’62 en SKNWK is zaterdag met duidelijke cijfers gewonnen door de ploeg uit Nieuwerkerk met 1-6 (rust 0-2). SKNWK gaat daardoor aan kop samen met Rillandia en Smerdiek met tien punten na vier gespeelde wedstrijden.

Het beloofde een interessante clash te worden tussen de twee ploegen: de één vorig seizoen gedegradeerd uit de derde klasse (ZSC’62) en de ander al een aantal jaar dicht tegen promotie aan naar de derde klasse (SKNWK). Op een matte openingsfase na had SKNWK de gehele eerste helft het overwicht. Nadat SKNWK eerder uit een aantal kleine mogelijkheden niet tot scoren kwam, lukte dat in de 25e minuut wel: na een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Remco van den Berge te liggen die deze droog onderin de lange hoek plaatste. ZSC’62 zat al niet lekker in de wedstrijd en de 0-1-achterstand drukte de ploeg uit Scharendijke nog dieper in de problemen. Na de voorsprong voor SKNWK drukte de ploeg goed door. Werden er eerst nog twee aanvallen afgeslagen, lag de bal er in de 39e minuut toch in. Robbert Padmos gebruikte zijn lichaam goed om door de ZSC’62 defensie te komen en bracht Stefan Vermeer op het juiste moment in stelling die de bal voor het intikken had. In de laatste minuut van de eerste helft had het nog erger kunnen worden voor ZSC’62 als Vermeer één maat langere voeten had gehad: hij kwam een teen tekort voor de 0-3. Deed ZSC’62 dan niks terug in de eerste helft? Jawel, twee geplaatste schoten van Don van Vliet van buiten de ‘16’ en vrije trap van Michiel Schipper die geblokt werd en voor een hachelijk moment zorgde voor de SKNWK-goal. De irritatie bij ZSC’62 door het wedstrijdverloop was echter zichtbaar. De ploeg was het een aantal keer niet eens met de beslissingen van de scheidsrechter. Zo kreeg Nicky van der Velden in de blessuretijd van de eerste helft een gele kaart vanwege praten tegen de scheidsrechter. De rust had ZSC’62 goed gedaan. De ploeg schoot uit de startblokken. In de 47e minuut kon (pas) de eerste goed opgezette aanval worden genoteerd. Van der Velden combineerde goed met Robin Provoost die op de keeper van SKNWK stuitte, Mike Bakker. Vier minuten later krulde Van der Velden de bal buiten bereik van de keeper op de paal. Robin Provoost raakte iets later eveneens het aluminium. De van dichtbij ingeschoten bal raakte de onderkant van de lat maar had eigenlijk gewoon tot doelpunt geproduceerd moeten. ZSC’62 verdiende de aansluitingstreffer maar in plaats dat het weer een wedstrijd werd, verdween de spanning in de wedstrijd na één uur spelen doordat Van der Velden na balverlies rondom de middellijn te veel zijn best deed om dit te corrigeren: hij ontving zijn tweede gele kaart. Wat niet lukte met elf man, lukte verrassend genoeg wel met tien man: ZSC’62 kwam tot scoren. Robin Provoost scoorde de 1-2. De spanning kwam echter niet terug in de wedstrijd omdat Emiel Kuyten kort daarna met het hoofd het verschil weer op twee zette. Tien minuten later maakte Jean-Paul van der Weele het leed voor zijn eigen ploeg nog erger door, met al een gele kaart op zak zijn, beklag te doen bij de scheidsrechter en zijn tweede gele kaart te ontvangen. De ZSC’62-goal van Raymond Bodbijl veranderde in een ‘schiettent’. De Nieuwerkerkse ploeg gebruikte de ruimte die er werd geboden op het veld en liep uit naar 1-4 (Justin de Bruine), 1-5 (Robbert Padmos) en 1-6 (wederom Padmos). Nr. 10 Robbert Padmos was de absolute ‘man of the match’ met zijn twee doelpunten en meerdere assists. Padmos was een ware plaag voor de defensie van ZSC’62 met zijn goede acties en sterke lichaam. Na de wedstrijd bleek de ingevallen Andrey Derzhavets ook nog een rode kaart te hebben ontvangen waardoor de teller op drie rode kaarten stond voor ZSC’62. De ploeg uit Scharendijke ontvangt nog wel eens een rode kaart en doet vooral zichzelf hiermee tekort. De coach van SKNWK, Walter de Jonge, sprak van een ‘verdiende overwinning. ,,Na de vijftiende minuut in de tweede helft hadden we de hele wedstrijd onder controle. De uitslag is enigszins geflatteerd. De twee rode kaarten (twee keer tweemaal geel) waren niet geheel terecht.” SKNWK doet na de zege goed mee voor de eerste periode en ZSC’62 likt de wonden na twee achtereenvolgende derby’s (WIK’57 en SKNWK): zeven tegentreffers, vier rode kaarten en slechts een punt.