Oude club Van Keulen doet MZC'11 pijn

Alexander van Keulen heeft geen prettige terugkeer bij Terneuzense Boys beleefd. De huidige trainer van MZC'11 zag dat zijn oude ploeg de Zierikzeese formatie met een 3-2-nederlaag pijn deed.

Het was vooral de instelling die MZC'11 in Terneuzen nekte, terwijl de ploeg tot tweemaal toe op voorsprong kwam. Na de tweede achterstand liet de thuisploeg het er niet bij zitten en zag die werklust en felheid beloond worden met twee goals in de laatste twintig minuten. Hierdoor liep MZC'11 tegen de eerste nederlaag in de tweede klasse E aan. Dat dit gebeurde in de vierde speelronde was wel frappant want in het seizoen 2014/2015 liep MZC'11 op dezelfde speeldag tegen haar eerste verlies aan. Bruse Boys deed dat toen met 1-4 op sportpark Den Hogen Blok. Door de nederlaag is MZC'11 overigens koploper af en staat ze nu op een punt achterstand van debutant FC Axel. Bruse Boys kopieerde zaterdag tegen Rijsoord het scoreverloop van MZC'11. het kwam op 0-1 en 1-2, maar zag Rijsoord ook er met de drie punten vandoor gaan door treffers in de 65e en 72e minuut. Coach Wim Nieuwland noemde het 'een onterechte nederlaag en zeker onnodig'. ,,We verzuimen de kansen in goals om te zetten en we krijgen te makkelijk goals tegen door niet mannelijk te verdedigen." Door het derde verlies op rij staat Bruse Boys nu samen met Kloetinge op de één na laatste plaats in de eerste klasse C. Voor de tweede achtereenvolgende week speelde Duiveland in de derde klasse B gelijk, maar staat nog wel keurig tweede achter DBGC dat nog geen punten heeft laten liggen. ,,We hebben het gemis aan aanvallende kwaliteit gecompenseerd met werklust", sprak Duiveland-trainer Erwin van der Woerdt. ,,In de tweede helft leverden wel veel strijd en hadden we nog twee mogelijkheden."

UTSLAGEN ZATERDAGAMATEURS Eerste klasse C: Rijsoord-Bruse Boys 3-2 (0-1 Domenique van den Berge (links op foto), 1-2 Mats Willemse)

Tweede klasse E: Terneuzense Boys-MZC’11 3-2 (0-1 Ingmar Quist, 1-2 Ramon Janson)

Derde klasse B: Duiveland-DHV 1-1 (1-0 Marcel de Bruine) DFS-Rimboe 0-0

Vierde klasse B: Stavenisse-WIK’57 3-1 (3-1 Remco Theunisse) ZSC’62-SKNWK 6-1 (0-1 Remco van den Berge, 0-2 Stefan Vermeer, 1-2 Robin Provoost, 1-3 Emiel Kuijten, 1-4 Justin de Bruine, 1-5 en 1-6 Robbert Padmos)

VROUWEN Derde klasse: MZC'11-Botlek 2-2 (1-0 Jetske Meintema, 2-0 Ellen Boot)

ZONDAGVOETBAL RESERVES Vijfde klasse: Meto 2-sportclub Zierikzee 5-0