Zeelandbrug nog aantal nachten dicht
Zeelandbrug nog aantal nachten dicht

Zeelandbrug nog aantal nachten dicht

Algemeen

Vanaf vandaag zijn er weer twee rijstroken beschikbaar op de Zeelandbrug.Het groot onderhoud aan de Zeelandbrug is dan zo goed als klaar voor dit jaar. Van maandag 21 op dinsdag 22 september en van dinsdag 22 op woensdag 23 september is de Zeelandbrug 's nachts afgesloten tussen 0.00 en 5.00 uur. Dan wordt de wegafzetting opgeruimd en het beweegbare deel van de brug in bedrijf gesteld.

De afgelopen weken was er groot onderhoud aan de noordelijke beweegbare basculebrug van de Zeelandbrug. Het brugdek is nagekeken op scheuren en waar nodig gerepareerd. Ook de slijtlaag op het brugdek is vernieuwd. In de brugkelder zijn belangrijke onderdelen van het bewegingswerk vervangen.

De bedieningstijden van de Zeelandbrug zijn vanaf woensdag 23 september 2015 weer volgens rooster. Vanaf donderdag is het ponton bij de brug ook verwijderd waardoor de doorvaartbreedte weer 40 meter is. Tot woensdag 23 september opent de brug voor de scheepvaart op werkdagen om 12.10 en 19.10 uur. Deze tijden gelden ook op zaterdag 19 september 2015.

Meer nieuws