Burendag komt er weer aan

Algemeen

In Zierikzee en Zonnemaire wordt zaterdag 26 september Burendag gevierd.

Die dag is er in Zierikzee in en rond de kinderboerderij van alles te doen. De wijk doet mee, maar ook organisaties als Zeeuwland en het Rode Kruis. Het Rode Kruis heeft een dag daarvoor al een bingo-activiteit. Daarvoor moeten deelnemers zich vooraf aanmelden via betrokkenbuur@gmail.com of via 06-24508111. Zaterdag tussen 11.00-16.00 uur is er van alles te beleven waaronder een ambachtsmarkt en diverse presentaties. De bedoeling van Burendag is mensen uit de buurt bij elkaar te laten komen. Vandaar dat ook Betrokken Buur present is. En het Rode Kruis, dat in de wijk Poortambacht actief is, komt met demonstraties van onder meer de AED.

In Zonnemaire draait het de 26e allemaal rond het dorpshuis. Ook daar is van alles te beleven. Wie niet zelfstandig naar het dorpshuis kan komen, meld zich bij 06-30862861 en vervoer wordt geregeld. Dat doet de hulpkring Zonnemaire. Onderdeel is een gratis burenlunch van 11.30-14.00 uur. De bedoeling is dat deelnemers – indien mogelijk – zelf wat te eten meebrengen.Bij bij Eilandzorg (locatie de Wieken in Zierikzee) is er wat te doen op Burendag.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de vierde zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

2015 is een bijzonder jaar. Burendag bestaat namelijk tien jaar en dat mag gevierd worden. Wat ooit begon als een dag waarop 500 buurten meededen, is uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Inmiddels vieren ieder jaar bijna 1 miljoen mensen Burendag.

Meer nieuws