Logo wereldregio.nl
ZSC'62 en SKNWK in stevige kopgroep
ZSC'62 en SKNWK in stevige kopgroep

ZSC'62 en SKNWK in stevige kopgroep

Ondanks een onverwacht gelijkspel bij WIK'57 is ZSC'62 één van de vijf koplopers in de vierde klasse B. SKNWK, met een wederom scorende en een uit het veld gestuurde Machiel Schot, hoort ook bij het vijftal.

De derby tussen WIK'57 en ZSC'62 op sportpark de Vospit was er eentje met veel passie waarin de thuisploeg eigenlijk te weinig kreeg maar pas heel laat beloond werd met een doelpunt. WIK'57-trainer Jos Wesdorp: ,,Wat betreft inzet en kansen hadden we moeten winnen." Verder zag de Zierikzeeënaar dat de ZSC'62-spitsen Robin Provoost en Nicky van der Velden in de tweede helft goed in bedwang werden gehouden. ,,WIK'57 deed het erg goed", zag ZSC'62-coach Jos Kristelijn, ,,en wij waren zeer slordig en bang om te voetballen. Complimenten aan WIK57." De 2-1-zege van SKNWK, volgend weekend opponent van ZSC'62, had wat hoger kunnen uitvallen volgens trainer Walter de Jonge. En over de rode kaart van Schot, die tegen Hansweertse Boys zijn zesde en zevende goal van het jonge seizoen maakte, vanwege natrappen zei hij: ,,Een leermoment voor hem. Het is de jeugdigheid. Jammer, maar daar wordt hij alleen maar sterker van". Een klasse hoger leverde Duiveland haar eerste punten in. In Breda werd het 1-1 tegen The Gunners en het enige Oosterlandse doelpunt kwam, bijna vanzelfsprekend, van Masoud Osmanie. Het was alweer zijn achtste in drie speelronden. Door het gelijkspel moet Duiveland alleen DBGC, dat twee punten meer heeft, voor zich dulden. ,,In de eerste twintig minuten hadden we het verschil moeten maken want we kregen vier opgelegde kansen. In de tweede helft waren er over en weer kansen", aldus Duiveland-trainer Erwin van der Woerdt die vond dat zijn ploeg niet goed speelde. In derde klasse B staat DFS vanwege doelsaldo laatste na de 3-0-nederlaag in en tegen Stellendam. DFS-coach Marcel de Nijs noemde het verlies onnodig. ,,Stellendam is een goede counterploeg." Ook eersteklasser Bruse Boys had in een slot van haar wedstrijd tegen Oude Maas met counters te maken. ,,In de eerste helft speelden we zeer zwak", vond trainer Wim Nieuwland, ,,en in de tweede helft begonnen we zeer goed maar was alleen de keeper een sta-in-de-weg voor ons."

UITSLAGEN ZATERDAGAMATEURS Eerste klasse C: Bruse Boys-Oude Maas 0-3

Tweede klasse E: MZC’11-Oostkapelle 4-0 (1-0 Ramon Janson, 2-0 Ingmar Quist, 3-0 Corné Schilperoort, 4-0 Ramon Janson)

Derde klasse B: The Gunners-Duiveland 1-1 (0-1 Masoud Osmanie (koppend op de foto) Stellendam-DFS 3-0

Vierde klasse B: WIK’57-ZSC’62 1-1 (0-1 Robin Provoost, 1-1 Remco Theunisse) SKNWK-Hansweertse Boys 2-1 (1-0 en 2-0 Machiel Schot)

VROUWEN Derde klasse: De Alblas-MZC'11 1-4 (Romy Messemaker, Jetske Meintema, Ellen Bijzet, Ellen Boot)

ZONDAGAMATEURS RESERVES Vijfde klasse: sportclub Zierikzee-RCS 4 2-1 (Thomas Vos, Youri Vogelzang) Ouwerkerk-Lewedorpse Boys 2 3-1 (1-0 Richard van de Berg, 2-0 Ronald van Vossen, 3-0 Dieuwe van de Berg)